Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri camilerde temizlik yapmak sureti ile ibadethanelerde örnek bir çalışma başlattı.

Ekipler belirli periyotlarda kentte bulunan 95 adet camiye giderek en ince ayrıntısına kadar temizlik yaparken, çalışma vatandaşlardan takdir kazanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, camilerin ve ibadet edilen tüm mekanların temiz olmasını önemsediklerini belirtti. Çalışmaların başlaması ile beraber ekiplerin aralıksız olarak tüm camileri kapsayan bir planlama yaptığını kaydeden Başkan Cahan, “İlimizin temiz bir kent olması ve hemşehrilerimizin temiz bir şehirde yaşaması önceliklerimizin arasında yer almaktadır. Temizlik ise sadece sokak ve mahallelerden ibaret değildir. Bu nedenle bizler için değerli olan mekan ve alanlarda bir çalışma yapmak istedik. Camilerimiz dinimizin gereği her zaman gittiğimiz yerlerden birisi olması hasebiyle ibadet ettiğimiz mekanların temiz olması için biz de katkı sağlamyı düşündük” dedi.

Temizlik çalışmalarının cami görevlilerinin yüklerinin azalması bakımından da bir değer arz ettiğinin altını çizen Cahan, yapılan çalışmanın hitap ettiği kesim bakımından da olumlu bir proje olduğuna dikkat çekti. Buna benzer çalışmalara Belediye olarak devam edeceklerini dile getiren Cahan, “İlimizde vatandaşlarımızın mutlu olmaları adına içerik olarak farklı projelere imza atmaktayız. Kentin fiziki gelişimi ile imajının değişmesinin yanında vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek projelere imza atıyoruz. Cami temizliği gibi çalışmalarımızı bu nedenle ara vermeden sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.