Uşak İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 90 jandarma erinin yemin töreni Vali Seddar Yavuz’un da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi salonlarında yapılan 357. Kısa Dönem Erlerin Yemin Törenine Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile birlikte Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, il protokolü, askeri personel, yemin edecek erlerin aile ve yakınları katıldı. Yemin töreninin yapılmasının ardından birliğine ilk katılan Jandarma Er Yıldırım Yiğit’e ödülü Vali Seddar Yavuz tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz "Bu pırıl pırıl gençleri yetiştiren, vatani hizmetlerini yapmak üzere asker ocağına gönderen anne ve babalarımızı tebrik ediyorum. Sizlerle birlikte olmaktan bu özel günün kıvancını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Ne kadar övünseniz ne kadar gurur duysanız azdır. Hayatın en önemli dönüm noktaları arasında yer alan askerlik sırasında evlatlarımız artık belli bir olgunluğa erişmekte, vatanı ve milletine olan vefa borcunu ifa etmektedir" dedi.

Vali Seddar Yavuz evlatlarının yemin törenine katılmak üzere ilimize gelen ailelerle bir süre sohbet etti. Ailesi gelemeyen erlerle de bir araya gelen ve sohbet eden Vali Yavuz vatani görevlerini başarılı bir şekilde tamamlamaları temennisinde bulundu.