Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Uşak Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, engelsizler engelli oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Uşak belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hikmet Fidan, Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın ve vatandaşlar katıldı. Tiritoğlu Parkı’nda düzenlenen etkinlikte daire müdürleri ve gazeteciler tekerlekli sandalyede masa tenisi oynadı. Görme engelli parkuru, tekerlekli sandalye etkinliği, koltuk değneği ile yürüme ve kolları olmadan bardakta su içme gibi etkinliklere katılan engelsizler, engellilerin yaşadığı zorlukları empati kurarak yaşadı.

Sağlığın insanlık için çok büyük bir nimet olduğunu belirten Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Engelli vatandaşlarımızın yaşama mücadelesini kaybetmemeleri gerekiyor. Engelli vatandaşlarımız birçok alanda başarılara imza atıyor. Engelliler topluma katılmalı, mücadele etmelidir. Uşak sevgi şehridir. Engellilerle ilgili birçok örnek proje yapabiliriz. Uşak’ı belediye ve valilik olarak toplum ve halkla beraber engellilerin engelleri aştığı bir hale getirebiliriz” dedi.