Uşak Valisi Seddar Yavuz, Atatürk Kültür Merkezi spor salonlarında halter branşında çalışma yapanlarla bir araya geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün halter antrenörü ve spor uzmanlarıyla desteklediği Belediyenin sağladığı salonda çalışmalarını yürüten farklı yaş ve kategorideki sporcuları ziyaret eden Vali Yavuz özellikle gençlerin sporla uğraştıklarını görmekten, sağlıklı bir yaşam ve iyi alışkanlıklar edinmelerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Aralarında 6 gazi, 6 engelli ve 15 genç öğrencinin bulunduğu salonda sporcularla tek tek ilgilenerek sohbet eden Vali Yavuz "Vatandaşımızın, insanımızın azmi ve kararlılığı bizi millet olarak en büyük yapan unsurlar arasında yer alıyor. Burada sportif faaliyetlere katılan, bir kısmı amatör olarak ilgilenmekle birlikte, Devletimizin himayesi altında bulunan ve sağlanan imkanlarla aralarında Türkiye Miniklerde Halter birinciliği ikinciliği gibi yüksek dereceler elde etmiş sporcularımız var, hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi.

Farklı düzeylerde bedensel engeli bulunan gazilerin de sportif faaliyetlerle meşgul olmalarının faydasına değinen Vali Yavuz "Kıymetli ve bizim için özel anlamı olan gazilerimize şükran borcumuz var. Onların hayata bağlanmaları, hayatlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlamakla ilgili gereken her şey Devletimiz tarafından yapılıyor. Burada hem spor yapan hem de engelli kategorilerde müsabakalara hazırlanan gazilerimizin iyi dereceler elde edeceklerine de inanıyorum" dedi.