Uşak Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde biten ilk etapta bulunan 85 ve 120 metrekarelik daireler satışa çıktı.

TOKİ resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre başvurular 01 ve 26 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılacak. 85 metrekare 11 adet ve 120 metrekare 30 adet konutun satışı ise başvuruların ardından kura yöntemi ile gerçekleşecek.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan Eski Tabakhane Bölgesi’nden Kentsel Dönüşüm Projesi’ne geçişte bir adım daha atıldığını kaydederken, yakın zamanda vurulacak ilk kazmanın ardından 430 bin metrekarelik Uşak’ın yeni yaşam alanlarının doğacağına dikkat çekti. Bölgeye yerleşimin başlamasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Cahan, “ Kentsel Dönüşüm Projesi ilimizin imajına katkı yapacak önemli projelerden birisidir. Yıllarca kentin girişinde şehrimizin imajına zarar veren bölge çabalarımız ile canlanıyor. Bunun ilk adımlarından birisi ise bölgemizde yapılan ilk etap evlerin hak sahiplerine verildikten sonra kalan kısmının ihaleye çıkarılmasıdır. Cazibe merkezi olacak alanda ihaleye çıkarılan konutlara şimdiden ilginin büyük olduğunu belirtmek isterim” dedi.

BİR ADIM DAHA ATILDI

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapılan titiz bir çalışma ile hayal proje olmaktan çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak’ın gelişimini ve ilerlemesi için Belediyemiz aralıksız çalışmaktadır. Marka şehir hayalimizde büyük adımlar ile hedeflerimize ulaşmak için çaba harcamaktayız. Bizim gerçekleşmesini çok istediğimiz ve ilimizin değişiminde önemi bir rol oynayacak projelerimizden birisi de Kentsel Dönüşüm Projesi’dir. Bu nedenle göreve başlamamızın akabinde yaklaşık 10 yıldan bu yana süren projenin en kısa sürede tamamlanması için çalışmalarımıza başladık. Bu proje artık Uşak ile buluşmalı ve kentin kazanımları her yönü ile artmalı diye titiz bir yöntem uyguladık. Ankara’yı ise adeta ikinci evimiz yaptık. Çabalarımızın meyvesini almaya başladık. Bu meyvelerden birisi ise Kentsel Dönüşüm Projesi’nde biten ilk etabın yerleşim içi ihaleye çıkarılmasında sağladığımız başarı oldu. İlk etapta bulunan 11 adet 85 metrekarelik, 30 adet 120 metrekarelik konutlarımız Aralık ayı içinde yapılacak başvuruların ardından hak sahipleri ile buluşacak. İhalenin ardından ise yerleşim başlayacak” dedi.

GÜZEL GELİŞMELER DEVAM EDİYOR

Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bütün gelişmelerin olumlu yönde seyir ettiğini dile getiren Başkan Cahan, “ Projenin somut olarak yoluna devam etmesi için verdiğimiz çabaların neticelerini almaya başladık. İhaleye çıkan ve vatandaşlarımızın kavuşacağı ilk etap yerleşimine yönelik verdiğimiz müjdenin ardından, bölgenin geneli için bir müjde daha vermek istiyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkan dönüşüm alanında prosedürlerin tamamlanmasının ardından müteahhit firma kazmayı 430 bin metrekare alan için vuracak. Alanın tamamı kısa sürede yeni hali ile ilimizde can bulacak. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bitmesinin akabinde ilimizde kentleşme açısından önemli adımlar da atılmış olacak” diye konuştu.