Uşak Belediyesi, Mende Pazarı Otoparkını çarşamba günleri vatandaşların pazar ihtiyaçlarını karşılaması için yeniden hizmete açıyor.

Bu bağlamda başlayan çalışmalar pazarcı esnafının 08 Ocak 2015 Perşembe günü yerlerinin belirlenmesi ile tamamlanacak. Akabinde ise eskiden olduğu her çarşamba pazar yeri olarak hizmet verecek.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan vatandaşların menfaatlerini düşünerek proje çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Mende Pazarı Oto Parkı’nın bulunduğu bölgenin kentin pazar ihtiyaçlarını en çok görüldüğü gün olan çarşamba günü sıkıntılar ile karşılaştığını kaydeden Cahan, “ Mende Pazarı diye bildiğimiz bölge yıllarca vatandaşlarımızın haftalık pazar ihtiyaçlarını karşıladığı önemli bölgelerden birisi oldu. Fakat daha sonra yapılan değişiklikler ile pazar yeri olarak hizmet veren alan daha sonra kapatılarak hemen yan sokağa verildi. Bu durum birçok aksaklıkları beraberinde getirdi. Biz alanın eskisi gibi hizmet vermesi yönünde yoğun talep karşısında sessiz kalmayarak yeniden açılması yönünde çalışmalara başladık” dedi.

Alanın hizmet vermeye başlaması ile beraber bölgeye yakın yerlerde oturan vatandaşların da daha kolay bir şekilde alışverişlerini yapacaklarını bildiren Cahan, bu nedenle ayrı bir mutluluk yaşadıklarını anlattı. Belediye olarak pazar yerlerinin modernizasyonu ve gelişimi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Cahan, “Kentimizde vatandaşlarımızın bölgelerinde bulunan pazar yerlerinin daha iyi şartlara gelmesi için durmaksızın çalışma yapmaktayız. Yeni pazar yerlerinin yanında mevcut pazar yerlerinin uygun hale getirilmesi için birimlerimiz çalışıyor. Kısa sürede bu konuda hedeflerimize ulaşacağız” şeklinde konuştu