24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve beraberindeki öğretmenlerin sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan törenler Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kutlama programı ile devam etti. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende öğretmen adayları yemin ederek mesleğe ilk adımlarını atarken, emekli öğretmenlere de üstün hizmet belgesi ile plaket verildi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz "Öğretmenlerimizle daha güçlü ve büyük Türkiye’ye doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Vali Yavuz konuşmasının devamında şunları söyledi: “Medeniyetlerin inşasında öğretmenlerin rolü asla inkar edilemez. Bu çerçevede baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geldiği nokta hepimizin göğsünü kabartıyor. Geldiğimiz bu noktada en büyük mimar ve başrol oyuncusu öğretmenlerdir. Öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Hepimizin ciğer paresi olan çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizler çocuklarımıza şekil veriyorsunuz. Geleceğimizi şekillendiriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyada 16. büyük ekonomi haline gelmiştir. Artık, kamu yatırımlarında kaynak sorunu yaşamamaktadır. Son 10 yılda Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri sessiz ve büyük bir devrimin altına imza atmıştır. Öylesine bir devrim ki bütün alanları etkilemiş ve vatandaşımızın refah ortalaması artmıştır. Biz başarı peşinde koşarken acaba değerleri ihmal ediyor muyuz sorusunu sormamız gerek. Bizim hedefimiz sadece başarı değildir. Milletine bağlı insan ve sevgi odaklı nesiller yetiştirmektir. Eğer biz sadece başarıyı ölçüt alırsak o zaman çok büyük bir yanılgı içersine düşmüş olabiliriz. Eğitim sistemimiz artık öğrencinin aktif katılımını öngörmektedir ve bununla akleden bir nesil yetişme üzerinde ısrarlıyız. İnsanlığın ortak değerlerini öğretmek ve bu ortak değerler etrafında mutlak surette birleşmeliyiz.”

Vali Seddar Yavuz konuşmasının sonunda “Başöğretmen Atatürk’ü, bugün aramızda olmayan öğretmenlerimizi şükranla yad ediyoruz. Emekli öğretmenlerimize hizmetleri için teşekkür ediyor, sağlık ve afiyetler diliyorum. Meslekte özveri ile çalışmakta olan saygıdeğer öğretmenlerimize ve bu dönemde yeminlerini ederek göreve yeni başlayan genç öğretmenlerimize de üstün başarılar diliyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı emekliliğini hak eden öğretmenlere Vali Seddar Yavuz tarafından hizmet şeref belgesi takdim edilmesi ve müzik dinletisiyle sona erdi.