Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 2014 yılında suya bir zam yapmadıklarını ve bu kararı 2015 yılında da sürdüreceklerini belirtti.

Suyun metreküp fiyatının 1.60 TL olduğunu ifade eden Cahan, vatandaşlarını düşündüklerini ve fiyatta her hangi bir artırıma gitmediklerini bildirdi.

Uşak’ta su konusunda hassas bir yaklaşım sergilediklerini dile getiren Cahan, “ İlimizde göreve gelmemiz ile beraber su konusunda hemşehrilerimizi düşünen bir anlayış içinde hareket ettik. İlimizde hem kalite hem de ekonomi olarak suyun en iyi şekilde vatandaşlarımızca kullanılması politikamız oldu. Sonuç itibari ile bu yaklaşımımız vatandaşlarımıza yaradı” dedi. Uşak’ın bu konuda örnek bir şehir olmasını hedeflediklerini bildiren Cahan, vatandaşların suyum zam görmemesinden dolayı mutlu olduğuna dikkat çekti.

Kentte su ile ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Cahan, “ İlimizde su konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl kurak bir mevsim yaşamamıza rağmen su konusunda aldığımız önlemler ile sorun yaşamadık. Bundan sonra da su ile ilgili projelerimizi bitirerek uzun yıllar susuzluk ile ilgili sıkıntı yaşamayacağız. Önlemlerimizin arasında yeni su kaynaklarının kullanımı da yer almaktadır” ifadesini kullandı.

SU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Uşak’ın hiçbir dönemde olumsuz hava koşullarından etkilenerek kuraklık ile karşı karşıya kalmamasını arzu ettiklerini söyleyen Başkan Cahan, “Uşak’ta geçtiğimiz dönemde yaşanan hava sıcaklıklarının olumsuz etkilerinin yaşanmaması için ne gerekiyorsa yaptık. Mevsim normallerini üzerinde sıcak seyreden geçtiğimiz dönemde baraj seviyemiz oldukça aşağı seviyelere gelse de aldığımız tedbirler ile su sıkıntısı ve kesintisi söz konusu olmadı. Uzun vadeli planlarımız ile ilimizde en kurak dönemlerde dahi sıkıntıların olmamasını hedeflemekteyiz. Bunun için projelerimiz de hazırdır” diye konuştu.