3-9 Kasım 2014 tarihleri arası “Organ ve Doku Bağışı Haftası” olması nedeniyle Uşak’ta bir takım etkinlikler gerçekleştirildi.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği “Organ ve Doku Bağışı Haftası’nın önemini vurgulayan broşür ve afişler hazırlatarak vatandaşlara birebir eğitim verdiler. Açılan stantlarda vatandaşların organlarını bağışlamalarına yönelik başvurular kabul edilirken, organ bağışı konusunda da çeşitli bilgilerde verildi.

Hafta boyunca faaliyetler ve eğitimlerle farkındalığı arttırmak, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine engel olmak amacıyla vatandaşlar duyarlı olmaya davet edildi. Açılan stantlarda Uşak halkı tarafından toplam 118 kişi organ bağışında bulundu.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, “Amacımız ülkemizde organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine, yaygınlaşmasına organ bağışının artmasına katkıda bulunmaktır. Ülkemiz insanı yardımseverdir. Dinimiz de insanların birbirlerine yardımlaşmasını, dayanışmasını emreder. Kitle iletişim araçlarının ve Medyanın da ‘organ bağışı duyarlılığı’ konusunda etkinliğini kimse tartışamaz. Ülke olarak halen organ bağışının yüzde 80 oranında canlılardan yüzde 20’sini ise kadavradan elde ediliyor. Hep birlikte amacımız bu oranı tam tersine çevirmek olmalı. Örneğin Türkiye’de 60-70 bin civarında böbrek yetmezliği olan, nakil bekleyen hasta var. Bu tip nakilleri arttırmak için empati yaparak organ bağışını arttırmalıyız. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken tek şey her sağlık kurumunda kolayca bulabilecekleri organ bağış formlarını doldurmak" diye konuştu.