Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını maalesef ülkemizde eğitim hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Eğitim kurumlarının büyük bir kısmı kapılarını uzaktan eğitim sistemi ile açtı. Kademeli bir şekilde bazı sınıflar okullara gitmeye başladıysa da maalesef normal hayatımıza dönmemiz epey bir zaman alacak. Uzaktan eğitim sisteminde bazen sıkıntılar yaşansa da sabırlı davranmalı ve tüm ülkenin aynı anda benzer sistemleri kullandığını göz önünde bulundurarak yaşanan teknik problemleri anlayışla karşılamalıyız.

Uzaktan eğitimin en güzel avantajı dersleri defalarca sınırsız bir şekilde izleyebilirsiniz. Bu sebeple akademik anlamda kendinizi yüz yüze eğitim dönemine kıyasla daha fazla geliştirebilirsiniz.

Uzaktan eğitim dönemini eldeki imkânlar ile lehimize çevirmek tamamen kendi elimizde. Öncelikle eğitim uzaktan, devam zorunluluğu yok vs. diye çalışmayı elden bırakmamalıyız. Gelecek vizyonumuzu bu doğrulta da oluşturup ona uygun olarak çalışmaya başlamalıyız. Çok okumalı, çok araştırmalı ve kendimize uygun rota belirlemeliyiz.

Hazırlanmamız gereken sınavlar varsa uzaktan eğitim gerçekten büyük bir şans. Özellikle son sınıflarda ki arkadaşları bu kapsamda şanslı görüyorum. Okul derslerinin yanında gireceğiniz çeşitli sınavlara hazırlanmak için çok fazla zamanınız var bunu iyi değerlendirin...

Günümüz dünyasında her bilgiye rahatlıkla ulaşabiliriz. İnternet'te kendinizi geliştireceğiniz sınırsız kaynak mevcut. Ücretli ve ücretsiz çok sayıda çevrim içi eğitimler, kurslar var. Bu süreçte kendinizi olabildiğince geliştirip rakiplerinizin önüne geçmelisiniz.

Zaman yönetimi konusunda da kitaplar okumalı araştırmalar yapmalı, zamanımızı olabildiğince verimli geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız.  Uzaktan eğitim süreci için geçerli Tolstoy’un çok önemli bir sözü var.  “En güçlü iki savaşçı sabır ve zamandır.” Bu anlamda sabırlı olmalı ve zamanımızı olabildiğince verimli geçirmeliyiz.

Daha önce bir yazımda dile getirdiğim Mümin Sekman’ın “Her şey Seninle Başlar” eserinde söylediği çok hoşuma giden bir söz var. Bu sözü yerine getirmek için en doğru zaman olduğunu düşünüyorum.

“KİŞİSEL KURTULUŞ SAVAŞINIZI BAŞLATIN”