Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarına yönelik başlatılan ’Mesleki Rol Gelişim Eğitimi’ düzenlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarına yönelik başlatılan ’Mesleki Rol Gelişim Eğitimi’ beşincisi Van Eğitim Sağlık Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşti. İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin hasta ve hasta yakınlarıyla iletişime geçmede önemli bir merkez olduğunu söyledi. 112’nin öncelikle önemine değinen dr. Acar, “112’nin ruhunu değerlendirmek gerek. Özelikle son 10 yıldır Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu yenilik çalışmalarla verilen eğitimlerle kaliteyi üst düzeye çıkarmış bulunmakta. Komuta Kontrol Merkezinde özveriyle çalışan arkadaşlarımızı var, son derece ulvi ve değerli bir görev üstlenmekteler. Burada insan sağlığına hizmet vermekteyiz. Burada eğitim alan arkadaşlarımız eminim ki birçok insanını hayıtının kurtulmasına vesile olmuştur. Daha öncede yapmış olduğumuz sade çalışmalar amatör ruhuydu şimdi alınan eğitimlerle profesyonel bir ekip ruhu haline gelmiştir” dedi.

Dr. Acar, çağrı merkezine çok sayıda ilginç vaka ve çoğu zaman asılsız ihbarların alındığını söyledi. Dr. Acar, buna yaklaşımın son derece profesyonelce olması gerektiğini, alınan eğitimlerle vatandaşa daha sağlıklı bir yaklaşım olacağını ifade ederek katılımcılardan eğitimlerinde süreklilik kazandırılmasını bilgilerinin yenilenmesini istedi.

112 Komuta Kontrol Merkezi sorumlusu Mesleki Rol Gelişimi Eğitmeni Rahime Ata, 112 çalışanları olarak çoğu zaman riskli olayların içine girebildiklerini belirterek, “Bazı anlarda hastalarla veya yakınlarıyla yapılan görüşmelerde bazı söylem ve davranışlar gerilime sebep olabiliyor. Eğitimler 3 gün sürdü. Komuta Kontrol Merkezi sese ve söze dayalı olarak insanların hayati kararlarının alındığı bir merkez. ’Mesleki Rol Gelişimi Eğitimi’ eğitimlerde kişilik tiplerini, bu kişiliklerle karşılaştığımız zaman nasıl iletişime geçebileceğimizi, ses psikolojisini, ses ve nefes kontrolünü, güven veren sesin ne kadar önemli olduğunu, öfke kontrolünü, hasta ve yakınlarıyla nasıl empati kurmamamız gerektiğini, kriz ve risk yönetimlerinin nasıl yapılacağı konusunda eğitimimiz oldu umarım faydalı olur” dedi

Gerçekleştirilen eğitime İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Müdür Yardımcısı Dr. Mehpare Altay ve 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanları.