Van’da meydana gelen depremlerin ardından 4 yıldır çadırda oyunlarını sergileyen Van Devlet Tiyatrosu ekibi, binalarına taşınmak istiyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Cem Düzova, çadırda oyun sergilemenin çok zor olduğunu belirtti. İlde meydana gelen depremde binalarının hasar gördüğünü ve bu nedenle 4 yıldır Van Valiliği Sanat Çadırı’nda oyunlarını sergilediklerini ifade eden Düzova, “Tiyatro salonumuza ne zaman geçeceğimiz hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bu konuda şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Bizlerde 4 yıldır çadırda oyunlarımızı sergiliyoruz. Tabi çadırda oyun sahnelememizin birçok dezavantajı var. Öncelikle seyirci sıkıntısı çekiyoruz. Çünkü çadır ortamında yapılan oyunlar, elbette seyirciye yeterince ulaşmamızı etkilemekte. Kendimizce bir konfor oluşturuyoruz. Seyircilerimizin üşümemesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, ama özellikle havalandırma tertibatı olmadığı için büyük sıkıntılar yaşamaktayız” dedi.

Ekim ayında Duşan Kovaçeviç’in yazdığı, Nurullah Tuncer’in yönettiği ‘İntiharın Genel Provası’ adlı oyun ile sezonu açtıklarını hatırlatan Düzova, “Bunun yanında geçen yıllardan kalma ‘Teklif Ayı’, ‘Entrikalı Dram Komedyası’ gibi oyunlarımızın yanında iki tanede çocuk oyunumuz devam etmektedir. Ayrıca şu anda da Mehmet Baydur’un yazdığı ve Sertel Uğur’un yönettiği ‘Kamyon’ adlı oyunumuzun da provaları devam etmektedir. İnşallah 15 Ocak’ta da oyunumuzu sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.