Ülkelerindeki savaş nedeniyle kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Van’da ikamet eden Afgan ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Afganistan’daki iç savaş nedeniyle önce İran’a oradan da Türkiye’ye geçerek Van’a yerleşen Afganlı Avşar ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Yaklaşık iki ay önce Van’a gelerek Vali Mithat Bey Mahallesi’nde 7 nüfusuyla ikamet eden Avşar ailesi, ağır hasarlı bir müstakil evde yaşam mücadelesi veriyor. Kömür olmadığı için elektrikli soba ile ısınmaya çalıştıklarını belirten anne Zehra Avşar, eşinin bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle bir terzide günlük 20 TL karşılığında çalıştığını belirterek, “Çocuklarımın hepsi küçük yaşlarda olduğu için çalışamıyorlar. Eşim de 20 TL karşılığında çalışıyor. Bir iş olsa bende çalışıp eşime ve aileme yardımcı olmak istiyorum. Çünkü geçim derdi çok zor” dedi.

Kömür yardımı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurduğunu, ancak olumlu netice alamadığını ifade eden Avşar, “Kaldığımız adreste daha önce başka bir aile yardım alıyormuş. Bu nedenle kömür yardımında bulunamayacaklarını söylediler. Ancak daha önce kalan ailenin yurt dışına gittiğini öğrendik. Bu nedenle yetkililerden ve hayırsever Van halkından bize yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.