Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Çiftci ve İl Başkanı Soğanda, İl Milli Eğitim Müdür’ü Kıyasettin Kırekin’i ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, beraberindeki il Başkanı Av. Zahir Soğanda ve il teşkilatı ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’i makamında ziyaret etti. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri ve derneklere ziyaret gerçekleştiren AK Parti heyeti, bu ziyaretler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekinle, ildeki eğitim ve öğretim ile ilgili çalışmalar hakkında görüşen Milletvekili Fatih Çiftci, hükümet tarafından Van’a her alanda olduğu gibi eğitim alanında da pozitif bir ayrımcılık yapıldığını söyledi. Eğitimin bir ilin en önemli unsuru olduğunu ifade eden Milletvekili Çiftci, Van’ın eğitim alanında hak ettiği noktaya emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Çiftçi, “Hükümetimiz gerek deprem öncesi olsun gerekse deprem sonrası olsun Van’a pozitif bir ayrımcılık yaptı. Van eğitimde çok büyük bir yatırım potansiyeline girdi. Deprem Van için adeta gelişme fırsatına dönüştü. Hamdolsun ki eğitim Van’da istenilen noktaya geldi. Tabii ki küçük çaplı eksikliklerimiz var. İl Milli Eğitim Müdürümüze, ilimizi hak ettiği yere getirmek için Bakanlığımız ile birlikte gereken desteği vereceğiz. Depremin ardından eski okul binaları olsun, eski yurtlar olsun şuan tamamen yeni bir görünüme kazandırıldı. Geçmişte bir okul yapıldığı zaman tüm gözler oraya çevrilirdi. Geldiğimiz noktada ise artık ildeki okul sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Van’ı önemsiyorlar. Bizim de temennimiz Van bölgede eğitim üssü olmasıdır’’ dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ise, ilde çok büyük eğitim yatırımlarının yapıldığını ifade ederek, Van’a modern eğitimi kazandıracaklarını ve hükümetin eğitim yatırımlarına ara vermeden devam edeceğini ifade etti. Soğanda, ’’Eğitim, küçük yaşta başlar. Hükümetimiz de bu anlamda 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitimde bir reform gerçekleştirmiştir. Kobani bahane edilerek çıkan olaylarda Van genelinde 18 okulumuz zarar görmüştür. Bu okulları yakıp yıkmanın kabul edilebilecek hiçbir yanı yoktur. Onlar yıkıp dökmek isterken, hükümetimiz hizmet üretiyor’’dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, Milli Eğitim Müdürlüğünün kentte ki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Van’a bu yıl 3 bin 200 öğretmen atandığını söyleyen Müdür Kırekin, ilde ki okul sayısının da 110’dan 120’ye çıktığını vurguladı. Bayram sonrası gün çıkan olaylarda zarar gören okullar ve okul eşyaları için zararın daha fazla karşılığında bir ödenek geldiğini ifade eden Müdür Kırekin, bu ödeneğin yanı sıra okul donatılarının da Bakanlık tarafından karşılandığını söyledi.