Van’ın Tuşba ilçe Belediyesi’nde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyeleri, Kobani halkı için el ele vererek topladıkları yardımları Kobani’ye gönderdi.

Tuşba Belediyesi önünde, yardım TIR’ının gönderilmesi sırasında bir açıklamada bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kobani’de bir tek kişinin bir tel saçına dahi bir zarar gelse buna yüreklerinin yandığını belirtti. Depremi yaşayan, afetleri bilen insanlar olarak, Kobani halkına yaklaşan kış mevsimi öncesinde yardım topladıklarını belirten Özgökçe, “Tuşba meclisinde oy birliğiyle aldığımız karar doğrultusunda toplanan yardımları Kobani için gönderiyoruz. Kobani, Suruç ve Cizre’deki bütün kardeşlerimize, hem AK Parti grubundan hem de HDP grubundan arkadaşlarımız, iki minibüs ve bir TIR’la inşallah gerekli destekleri ulaşılacaktır. İnanıyoruz ki bu bu sıkıntılar bir an evvel biter ve kardeşlerimiz memleketlerine, kendi yuvalarına ulaşmalarına bir dua vesilesi olur. Ayrıca bu güzel çalışmanın tüm belediyelerimize de örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Van’ın huzur, kardeşlik ve barışın memleketi olduğunu ifade eden Özgökçe, “Bunun her tarafa yayılması bizlerin destekleriyle olacaktır” şeklinde konuştu.

HDP’li belediye meclis üyesi İsmet Tan ise gerek Güney Kürdistan’da, gerek Batı Kürdistan Rojava’da olsun Kobane Kantonu’nda yapılan zulme karşı Tuşba Belediyesi’nde bulunan iki parti grubunun ayrı ayrı verilen önergeyi birleştirdiklerini belirterek, “Oy birliğiyle alınan bir karar doğrultusunda bu yardımı Kobani’ye ulaştırmak üzere bu akşam yola çıkıyoruz. Ankara’nın tersine burada bir birliktelik oluştu. Her iki partinin grubu ortak bir karar aldı. Dilerim bu, diğer belediyelere bir emsal olur, bir örnek olur. Ankara’nın aksine insanlık için ilkesel için biz her zaman uzlaşabiliriz. Bu gün Rojava’daki kardeşlerimize gerekse Şengal’den gelen kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız” dedi.

Ortadoğu halklarının bir bütün olduğunu ve sınırların anlamsız olduğunu AK Partili belediye meclis üyesi Mehmet Utku da,”Renklerinin ve tenlerinin aynı olduğunu geçmiş bir kültür, ortak bir medeniyetin unsurları olduğunu, o toprakların kadim milletleri olduğunu İnşallah orada da dile getireceğiz ve bununda böyle olduğunu bütün dünya halklarının bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı Kobani için yola çıktı.