AK Parti’nin Bahçesaray ve Çatak ilçelerinin 5. olağan kongreleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Van’ın Bahçesaray ve Çatak ilçe kongreleri; milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan ile İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’nın katılımı ile gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde yapılan Bahçesaray kongresine katılan Milletvekili Gülşen Orhan ve İl Başkanı Zahir Soğanda, burada teşkilat mensuplarına seslendi. Bahçesaray Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda tek liste halinde gerçekleştirilen kongrede İlçe Başkanı Cumali Sabırlı yeniden seçildi. Kongrede konuşan İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptı. Kongrenin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Soğanda, yapılanan ilçe teşkilatlarının AK Parti’ye güç kattığını belirtti.

Milletvekilli Gülşen Orhan ise, konuşmasının tamamını Kürtçe yaptı. Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Orhan, barış sürecini kimsenin baltalamasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Orhan, Bahçesaray’ın AK Parti iktidarı ile birlikte devasa yatırımlar aldığını ifade ederek, yılın büyük bir bölümünde kapanan Karapet Geçidi’nde yapımı devan eden kar tünellerini hatırlatarak, Bahçesaray yolunun artık kapanmayacağını söyledi.

Bahçesaray kongresinin ardından Çatak ilçesine geçen AK Parti heyeti, Çatak Yatılı Bölge Okulu’nda gerçekleştirilen ilçe kongresine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede mevcut başkan Tahsin Babur yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongrede bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti iktidarının bölgeye yaptığı yatırımlara değinirken, kongrenin Çatak ilçesine hayırlar getirmesini temenni etti. Van’ın bölgede sağlık, ulaşım ve ekonomide bölge üssü olduğunu söyleyen Çiftçi, Van’ın AK Parti ile birlikte birçok yatırım ile tanıştığını ve yapılan hizmetlerin yapılacaklara teminat olduğunu belirtti. Çiftci, ’’Ülkemizin her alandaki gelişimi ilimize de yansımaktadır. Van bölgenin lokomotif üssü olacaktır. İlimiz 12 yılda öncesi ile kıyaslanmayacak kadar her alanda yatırım aldı. Biz 4 milletvekili olarak teşkilatlarımız ile birlikte ilimize daha fazla yatırım ve hizmet getirebilmek için gece gündüz emek verip çalıştık. Son 4 yıla bakıldığında eğitimde, ulaşımda, sağlıkta ve diğer alanlarda Van hamdolsun istenilen noktaya geldi. Hükümetimiz Van’ı hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Hiçbir hizmet durup dururken gelmez. Bu illere yatırım geliyorsa, bu bir emeğin, çabanın sonucunda gelmektedir. Hükümetimizin yatırım bütçesine alındıktan sonra illere yatırım sağlanmaktadır. Bu ülkede AK Parti ile özgürlüklerin önü açıldı. Demokrasinin daha çok yaşandığı, refah bir ülke haline geldik. AK Parti’den önce ülkemizde insanlar kendilerini anlatamayacak bir durumdaydı. AK Parti hiç bir sorunu göz ardı etmemiştir" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Milletvekili Çiftçi, “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız açık bir dille ‘Kürt sorunu vardır’ dedi. Bu sorunun çözümü noktasında da emin adımlarla ilerlemektedir. Süreci bozmak isteyen bazı gruplara asla taviz verilmeyecektir. Hükümetimiz bu konuyu, toplumun kanayan bu yarasının çözümü noktasında elini değil tüm bedenini taşın altına koymuştur. Artık analar ağlamayacak, kardeşkanı akmayacaktır. Kardeşkanı üzerinden rant sağlayanların hayalleri de suya düşecektir" dedi.