Van’ın Tuşba İlçe Sağlık Merkezi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle Van Askeri Hastanesi’nde stant açıldı.

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Tuşba İlçe Sağlık Merkezi tarafından organ bağışına dikkat çekmek için Van Askeri Hastanesi’nde stant açıldı. Burada hem gelen askerlere hem de vatandaşlara organ bağışı hakkında bilgi veren yetkililer, organlarını bağışlamak isteyen vatandaşlara da yardımcı oldular.

Habip Turan isimli vatandaş, organlarının tamamını bağışladığını belirterek, “Organlarımızın toprak altında çürümesi değil de bir hayata yeni bir ışık olması için bağışta bulunuyorum. Organlarımın hepsini, işlev görebilecek bütün organlarımı bağışladım. Hani ben öldükten sonra ya da bitkisel hayata girdikten sonra toprak altında çürüyeceğine yeni bir aileye umut olsun. Lütfen herkesi ve bütün vatandaşlarımızı organ bağışı için buraya davet ediyoruz” dedi.

Tuşba İlçe Sağlık Merkezi yetkilileri ise, Van Askeri Hastane’nin yanı sıra Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde de stant açacaklarını ve vatandaşları organ bağışlamaya davet ettiklerini söylediler.