Van’ın Başkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Lütfi Sarı ve oda üyeleri ilçedeki hastaneyi ziyaret ederek ilçede aksayansağlık hizmeti ve doktor eksikliği hakkında Başhekim İbrahim Şenocak’tan bilgi aldı.

Hastaneyi gezerek Başhekim İbrahim Şenocak bilgi alan ve sorunlarına destek olacaklarını belirten Sarı, "Başkale TSO olarak elimizden gelen her türlü desteği hastanemize sağlayacağız. Hastane başhakemiyle yapılan görüşme de hastane de 15 doktor olması gerekirken 3 uzman doktor ile 2 pratisyen hekim bulunmaktadır. İlçemizin köylerle nüfusu 60 bine yakın olması da günlük hasta yoğunluda poliklinik hariç acile giriş yapan 300 ila 400 arası hasta var. Buda tek doktor için çok zor bir durumdur. Çoğu trafik kazası gibi olaylar da doktor eksiklerinden dolayı büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. TSO Başkale Temsilciliği olarak bunun önüne geçmek için her türlü desteği sunacağız" dedi.

Hastanesi Başhekimi İbrahim Şenocak ise, bulunması gereken 15 uzman doktor ataması olmayınca ilçe de 5 uzman doktorla sağlık sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi. Acille günde en az 300 ila 400 arası giriş yapıldığını ifade eden Şenocak, "Oluşan yoğunluktan dolayı fazla verimli olamıyoruz. Genel cerrahi uzmanının olmaması nedeniyle tek başıma çalışıyorum. İzin dahi kullanamıyorum. En büyük sıkıntımız kadın doğum ile çocuk uzmanın olmaması. Bölgede olması şart olan iki branşta doktor eksiğimiz var. Ayrıca hastaneye alınan 500 bin lira değerindeki tomografi cihazı radyoloji uzmanı olmadığı için hizmet veremiyor” dedi.

Başkale Devlet Hastanesi’ne alınan 500 bin TL değerindeki tomografi cihazı alınmış fakat ataması gerçekleşmeyen radyoloji uzmanı nedeni ile hizmet veremiyor.