AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin de aralarında bulunduğu AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grubu’yla istişare toplantısı yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve bütçesinin değerlendirildiği istişare toplantısında konuşan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, yegâne amaçlarının hizmet olduğunu söyledi. Bilici, “Büyükşehir Belediyesi ile vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin arttırılması, daha hızlı ve etkin bir belediyecilik anlayışı hedeflenmiştir. Yapılan düzenleme ile birlikte genel bütçeden büyükşehirlere gönderilen pay arttırılmış ve daha çok yatırım yapılması amaçlanmıştır” dedi.

Büyükşehir Kanunu ile belediyecilik faaliyetlerinin artık tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütüldüğünü hatırlatan Milletvekili Mustafa Bilici, kent görünümüne, imajına daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, artan bütçe ile Van halkına yakışır bir kent oluşturmak için yeni projelerin hayata geçirilmesi ve hizmetin standart hale gelmesi gerektiğini kaydetti. Bilici, “Vatandaşın büyük umutlar bağladığı büyükşehir düzenlemesi ile Van’da yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen maalesef ciddi bir proje gerçekleştirilemedi. Van’da milletin menfaatine olan projelerde açık yüreklilikle destek vermeye ve katkı sunmaya hazırız” diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 mali yılı bütçesinin 525 milyon TL olduğunu belirten Bilici, bütçenin Van’a ve Van halkına hayırlara vesile olmasını diledi. Kalecik bölgesinde TOKİ tarafından yapılan 2 bin 456 adet konutun su sorununu da değinen Bilici, kalıcı çözüm amacıyla Kalecik bölgesinin Van şehir şebekesine bağlanılması hususunda proje yapıldığını dile getirdi. Bilici, 3 kilometre yeni isale hattı ile İskele’den Kalecik bölgesine bağlantı sağlanacağını kaydetti.

Bilici, 1995 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Van Gölü çevresinde 1655 metre kodu altında kalan sahanın afet bölgesi ilan edildiğini anımsatarak, birçok konut sahibinin bundan dolayı mağdur edildiğini belirtti. 20 yıl önce belirlenen afet kodunun değişen iklim koşulları dikkate alınarak yeniden güncellenmesi ve günümüz teknoloji olanakları ile afet kodunun yeniden değerlendirilmesi konusunda bir çalışmalarının olduğunu da ifade eden Bilici, yaklaşık 200 bin yıllık doğal mirasıyla dünyanın ender göllerinden biri olan Van Gölü’nün korunması gerektiğini vurguladı. Bu konuda bir kanun teklifi hazırladığını ve Başbakanlığa gönderildiğini ifade eden Bilici, kanun teklifi ile ekolojik dengesi hızla bozulan Van Gölü havzasında, su-toprak-insan ilişkilerinin yeniden düzenlenerek havzanın korunmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Depremden sonra taşınan veya yer değiştiren kamu kuruluşlarına ait arazilerin halkın kullanabileceği şekilde yeşil alanlara ve parklara dönüştürülmesi yönünde görüş birliğine varılan toplantıda, konunun Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirileceği belirtildi.