Van’ın Çatak ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu’nda devam etti. Programa İlçe kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Belediye Eş Başkanı Evin Keve, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, ilçe merkezindeki tüm öğretmenler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ercüment Bozdemir, “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet gerçeğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir” dedi.

İlçe kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ise, “Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealın üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından aday öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Şiirlerin okunduğu ve şarkıların seslendirildiği program, depremde vefat eden öğretmenler ve ilçeye 20 yıl emeği geçen Sait Aydın’ın anlatıldığı sinevizyonun ardından sona erdi.