Van’da, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) 2014 yılı 2. kalkınma kurulu toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda Van, Muş, Bitlis ve Hakkari ilerinin turizminin ele alındığı ‘Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı’ sunumu yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan DAKA Planlama Programlama Koordinasyonu Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, bölgenin önemli potansiyelinden biri olan ve Van, Muş, Bitlis ile Hakkari illerinin turizmi ile alakalı yapılan çalışmanın çalışmanın önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu çalışma öncelikle iki yıllık bir saha çalışması. Boyut itibariyle ve içeriğine de bakıldığında bu güne kadar yapılmamış bir çalışmayı sunacağız. Bunun ötesinde 2023 yılına kadar turizm sektöründe bölgemizi kalkındırmaya dönük yapacağımız tüm çalışmaların stratejileri ve faaliyetlerin sunumunu gerçekleştirmiş olacağız ki, bu hakikaten özellikle bu güne kadar yapılmamış olması yönüyle de oldukça bir öneme sahiptir” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan DAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Dr. Ali Çiçeksay ise, her yeni yılın yeni umutlar olduğunu vurgulayarak, “Bölgemizle ilgili, şehirlerimizle ilgili kalkınabilmek ve bölgeyi hak ettiği yerlere getirebilmek için hepiniz ümitvarsınız, ümitlerinizi koruyorsunuz. 2015 senesinde ümitleri tazaleyeceğimiz ve muhafaza edebileceğimiz ve onun için yine elimizden geldiğini mevcut şartlar çerçevesinde yaptığımız bir sene olacak. İnşallah bölgede başta huzurun ve ekonomik gelişmenin hızla temin edildiği bir sene olur” şeklinde konuştu.

Yardımcı Doç .Dr Metin Çelik’in ‘Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı’ sunumu ile devam eden toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.