Van’ın Edremit Belediyesi, ’Geri Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdi.

Ekolojik belediyecilik hassasiyetiyle birçok çalışmaya imza atan belediye, şimdi de tüketilen maddelerin yeniden kullanılabilir hale getirilmesine ilişkin hazırladığı katı atıkların Geri Dönüşümü Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında kağıt, plastik ve metal malzemenin geri dönüşümü için başta resmi kurumlar olmak üzere tüm özel ve kamuya açık alanlara geri dönüşüm kutuları bırakılarak vatandaşların tükettiklerinin yeniden dönüşümü sağlanacak. ‘Ekoloji için geri dönüşüm’ ve ’Geleceğimiz için doğayla kucaklaşalım’ şeklindeki geri dönüşüme teşvik edici doğa sloganlarının yazıldığı ve 3 ayrı dönüşüm kutusunun tek bir düzenek üzerinde halkın kullanımına sunuldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, daha yaşanabilir bir kent ve ekolojik değerlerin her zaman gözetildiği bir belediyecilik anlayışıyla yok edilenleri yeniden yaşama katabilmek adına böylesi bir proje hazırladıklarını belirtti.

Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ise; tüketilenin, tahrip edilenin yeniden kullanabilmesi için katı atıkların geri dönüşümünün oldukça önemli olduğunu belirtti. Bu anlayışla her zaman ekolojik belediyecilik hassasiyetiyle Edremit’in yeşilini ve mavisini koruyacaklarına dikkat çeken Çetin, katı atıkların geri dönüşümüyle beraber evsel atıkların geri dönüşümü için de proje hazırladıklarının bilgisini verdi.

Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, belediyenin teknik personeli ve müdürleriyle beraber Edremit merkezde bulunan ve ağaçlık alanın oldukça yoğun olduğu Eski ve Yeni Camii mahallelerinde incelemelerde bulundu. Tamamı ağaçlık alan olan kimi yerlerdeki dar yolların genişletilmesine dönük mahalleliden talepler gelirken; eş başkanlar söz konusu yollarda üstü açık olan drenaj kanallarının kapatılarak daha rahat ulaşımın sağlanacağını kaydettiler.