Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılında Van’ın Erciş ilçesinde de törenle anıldı.

Sabah saat 09.00’da protokol üyeleri tarafından kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Buradaki programın ardından, Erciş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Erciş YİBO Çok Amaçlı Salonu’nda bir anma programı düzenledi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okudu, slayt eşliğinde Atatürk’e ait fotoğraflar gösterilirken, 108. Topçu Alay Komutanlığı’nda görevli bir subay tarafından da Atatürk’ün askeri kişiliği anlatıldı.

Daha sonra öğrenciler tarafından 10 Kasım Atatürk oratoryomu sergilendi. Gençliğin Atatürk’e cevabı hep bir ağızdan okunurken, program Atatürk’ün sevdiği türkülerle son buldu.

Yapılan törenlere Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Kahraman, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Bilgin, Erciş İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı. Doç. Dr. Hüseyin Bal, askeri erkan, kamu kurum amir ve çalışanları, öğrenciler ile vatandaşlar iştirak etti.