Van’ın Erciş ilçesinde STK ve esnaf odaları temsilcileri ile bir gurup esnaf Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerini iletmek amacıyla bir araya geldi.

Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda gerçekleşen teşekkür toplantısında birer konuşma yapan STK ve oda temsilcileri ile esnaflar, 7-8 Ekim 2014 Kobani olayları bahane edilerek Erciş’te 270 esnafın işyerinin yakılıp tahrip edildiğini, olaylar sonrasında ise devletin şefkat elini ivedilikle omuzlarında görmelerinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirttiler. AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şükranlarını ileten esnaflar, Erciş halkının bu tür olaylara asla taviz vermeyeceğini, ülkenin bütünlüğünden yana tavırlarını dün olduğu gibi bugün de sergileyeceklerini söylediler.

STK ve oda temsilcileri ile esnafları dinleyen AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çiftci, “Bugün burada STK ve oda başkanlarımız ile işyerleri yanan esnaflarımızı temsilen gelen bir grup arkadaşımız Erciş’te son Kobani olayları bahane edilerek işyerleri yakılan hemşerilerimizin zararlarının tazimi nedeniyle AK Parti hükümetine şükran ve teşekkürlerini iletmek amacıyla bizi bu toplantıya davet ettiler. Ben partim adına STK başkanlarımıza ve Ercişli esnaflara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Erciş’teki STK’lar ve esnaf her zaman vefa ve kadirşinaslığını göstermişlerdir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Kobani olayları sonrasında şu açıklamayı yapmıştı. ‘Hiç endişeniz olmasın, biz yakılan her yere bir gül fidanı dikeceğiz. Kesinlikle esnafımızın tüm zararını karşılayacağız” demişlerdi. Biz de bunun takipçisi olmuştuk ve hamt olsun ki, Erciş’te işyerleri yakılıp yıkılan 270 esnafımızın zarar ve ziyanları ivedilikle karşılandı, Hem de esnafımızın ifadesine göre karşılandı. En ufak bir ihmale dahi izin verilmeden karşılandı. Bugün de, esnafların ve onları temsilen STK başkanlarının Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ve şükranlarının iletmek üzere yapmış oldukları bu toplantı, bu davranış çok anlam ifade etmektedir. Bu davranış aslında Ercişlinin asaletini ve vefasını göstermiştir. Ben de, partim adına STK başkanlarımıza, oda başkanlarımıza ve esnaflarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şahsım ve Erciş halkı adına da Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Hükümetimiz demokratikleşme adımlarını atmıştır. İnşallah Türkiye bu barış süreciyle birlikte bu sorunlardan da kurtulacaktır. Buralar artık eskiden olduğu gibi huzur ve güvenin tesis edildiği, kardeşliğin pekiştiği, gül fidanlarının açtığı bir şehir olacaktır” dedi.

Yapılan teşekkür toplantısına, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Nasır Sinoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, Erciş Berberler ve Kahveciler Odası Başkanı Muhittin Aydemir, Erciş Ağaç ve Demir İşleri Odası Başkanı Mutafa Gürbüz, Bakkallar ve Kasaplar Odası Başkanı Cabir Görmüş, Mimarlar ve Mühendisler Odası Erciş Temsilcisi Ünal Çelik, Erciş Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Gültekin Elbir ile bir grup esnaf katıldı.