Van’ın Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Vanyolu Caddesi’ndeki bir mekanda gerçekleşen toplantıda Erciş’in genel sorunları ile belediye çalışmaları konuşuldu. Basın temsilcilerinin öneri ve görüşlerini dinleyen eş başkanlar, basının misyonuna vurgu yaparak, medyanın halka kurumlar arasında köprü görevi yaptığını, bu anlamda gazetecilere de büyük sorumluluklar düştüğünü belirttiler. Belediyenin yeni hizmet anlayışı üzerine gelen soruları da cevaplayan eş başkanlar, uygulanan ve uygulanması hedeflenen projeler hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Eş başkanlar, belediyecilik anlayışlarının halkçı, bütün kesimleri kucaklayan ve üretimi esas alarak halkın kendi kendini yönetmesine yönelik olacağını da dile getirdiler. Erciş’in özellikle depremden sonra çöken ekonomisine dikkat çeken Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin; “Erciş bir tarım havzası iken, bugün tarıma ya da daha doğrusu üretime dair maalesef en ufak bir kıpırdama yok. İnsanlar, verilen üç beş kuruşa aldanarak kendi öz gücüne dair bilinci yitirmiş. Daha doğrusu sadaka kültürüyle yaşıyorlar yani. Biz belediye olarak tarımdan hayvancılığa, turizmden sanayiye farklı projeler üreterek kooperatifler üzerinden halkı üretim süreçlerine yeniden dahil etmeye çalışacağız. Şu an Erciş Üzümü ile Ezing Peyniri için başlattığımız projeler var. Böylesi çalışmaları arttırarak her anlamda markalaşmayı sağlamaya çalışacağız. Bu arada, yapacağımız her uygulama veya projeye kesinlikle kadın kotası koyacağız. Kadının güçlenmesine yönelik ne gerekiyorsa gerçekleştireceğiz. Güçlü ve kendi kendine yetebilen bir toplum ancak böyle şekillenir’’dedi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan ise, seçildikleri günden bu yana belediye olarak gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı. Basın temsilcilerinin şehre yönelik hazırladığı öneri ve görüşleri yazılı ve sözlü sunmalarının ardından, toplantı sona erdi.