Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kalabalık Fenerbahçe heyetiyle birlikte bu gün özel uçakla Van’a geliyor.

Van Fenerbahçe Şubesi Kuruluş Başkanı ve Van Vakıflar Genel Başkanı Müjdat Çelik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın gelişi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım kalabalık Fenerbahçe heyetiyle birlikte bu gün özel uçakla Van’a çıkarma yapacağını söyledi. Çelik, Aziz Yıldırım’ın heyetinde Van’ın yerli eşrafından, Türkiye’nin sayılı avukatlarından Fenerbahçe As Başkanı Erhan Türkoğlu’da yer alacağını belirterek, “Bölgemiz ve Van’ımız çok hassas bir yapıya sahiptir. Barış ve kardeşliğin ve özellikle çözüm sürecinin devam etmesinin ve samimi bir şekilde sona ermesini arzu ediyorum. Van vakfı olarak birbirinden değerli iş adamları var aramızda. Her meslekten yönetim kurulu üyelerine sahibiz. Bunlardan bir tanesi de Van’ın eşraflarından Av. Erhan Türkoğlu’dur. Fenerbahçe spor kulübünün de as başkanıdır. Van vakfı yönetim kurulundan olması bizim için bir avantaj olmuştur. Bir araya geldik Van için neler yapabiliriz nasıl bir aktivite yapabiliriz üzerine değerlendirmemiz oldu. Konuyla ilgili nelere yapabiliriz düşünürken ilk aklıma gelen Van Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva oldu. Bu konuyu Takva’yla paylaştım ve çok olumlu karşılandım. Ve Fenerbahçe As Başkanı Erhan Türkoğluyla Van’a geldik, Fenerbahçe spor kulübümüzün Van’da açılması için ciddi çalışmalar sarf ettik, Van TSO aracılığıyla tüm yasal işlemleri bitirdik, şubenin tüm masraflarını karşılayarak güzel bir jest yaptılar. Katkılarından dolayı Van ticaret odası yönetim kurulu başkanı ve üyelerine teşekkürler ediyorum” dedi.

BFenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri saat 10’da özel uçakla Van’da olacaklarını ifade eden Çelik, "İlk olarak Yusuf Konak kahvaltı salonunu ilk uğrak yerimiz olacak, daha sonra sayın Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı makamlarında ziyaretler olacak. Saat 17’de Van TSO’da Tüm Vanlı spor sever hemşehrilemizle ilgili görüş ve fikirlerini aktararak, Van TSO başkanı Necdet Takva ve FB Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım birer konuşmalarıyla son bulacaktır. Son olarak FB Başkanı Aziz Yıldırım şerefine akşam yemeği verilecek, saat 23;00’da başkan ve yönetim kurulu üyelerine uğurlayacağız” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübünün özellikle Van’da şube açmasını Van için yararlı olacağına inandığını ifade eden Çelik, , “Van’ımız ve bölgemiz çok hassas bir süreçten geçiyor. Kardeşlik ve çözüm sürecinin devam etmesinin samimi bir şekilde sona ermesini arzu ediyoruz. Dolayısıyla FB camiasının bu sürece çok yararlı olacağına içtenlikle inanıyorum. Biz Van’da tüm Vanlıları sporseverleri kucaklamak istiyoruz. Özellikle Van halkının misafirperver oluşu kadirşinas kıymet bilir olması Hem FB’ye misafirperverlik yapması Van dışında gelen konuklarımıza Van’ımızın örf adetlerimizi görmeleri izlemeleri bizi ayrıca mutlu edecektir. Dışarıdan gelen misafirlerimizin inanıyorum ki Van’ımıza bakış açıları kesinlikle değişecektir. Bu tür insanların dışarıdan gelip Van’ımızı anlatmak hem Van’ımızın ekonomisine dolayısıyla turizmine katkıda bulunacaktır. Buradan özellikle Van basınımızın daha titiz ve duyarlı olmaları çok önemlidir. Dünyada ve Türkiye’de gördüğümüz gibi basın doğruları ve yanlışları ortaya koyduğunda kamuoyunun bakışları ciddi ve samimidir. Bu hususları dikkate almalarının yararlı olacağını düşünüyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.