Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksekokulu’nda (GMYO), ‘O Ses Benim Üniversitede’ yarışması düzenlendi.

Gevaş Gençlik Merkezi ve GMYO Genç Liderler Topluluğu işbirliği ile düzenlenen yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Üç gün boyunca yapılan elemelerin ardından 10 öğrenci finale yükseldi. Yarışma hakkında bir açıklamada bulunan Genç Liderler Topluluğu üyesi Necat Kaçmaz; “Okulda üç gün boyunca stant açtık ve sesi güzel olan arkadaşlarımızı dinledik. Ses yarışmasına gençlerimizin ilgisi oldukça yoğun oldu. Yapılan seçmelerin sonunda 10 arkadaşımız finale çıkmaya hak kazandı. Cuma günü saat 17.30’da Vizontele Sinema Salonu’nda final yarışması düzenleyip birinciye yarım, ikinciye çeyrek ve üçüncüye de gram altın verilecektir” dedi.

Gevaş Gençlik Merkezi Müdürü Muhammed Ali Kurtaran da, “Hem gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak hem de üniversiteyle bağımızı güçlendirmek adına oldukça önemli bir proje. Gençlerin ilçemizde en çok yakındıkları durum sosyal faaliyetlerin azlığıdır. Bizim de amacımız gençlerimize daha sıcak ve samimi bir ortam oluşturarak, onların bu tür faaliyetlere katılmalarını sağlamaktır. Vizontele Sinema Salonu’nda yapacağımız programa tüm Gevaş halkını bekliyoruz. Bu konuda bize her türlü desteği veren Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Necat Görentaş’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.