KaraKobralar Dernek Başkanı Ercan Dülger, dün Van Büyükşehir Belediyespor ile Bergama Belediyespor arasında oynanan karşılaşma ile ilgili açıklama yaptı.

Resmi Facebook sitesinde dünkü maçla ilgili bir açıklama yapan KaraKobralar Dernek Başkanı Ercan Dülger, Grup Karakobralar olarak takımlarına her zaman yaptıkları gibi 90 dakika en güzel şekilde destek verdiklerini söyledi Dülger, “Maçın sonlarına doğru özellikle yan ve orta hakemin verdiği yanlış kararlar taraftarlarımızda büyük bir öfkeye neden oldu. Öfkeli taraftarlarımızı yatıştırmak için dakikalarca çabaladık bu herkesinde bilgisindedir. Maçın bitiş düdüğünün ardından özellikle saha içerisinde futbolcular arasında yaşanan kavga basın yayın organlarında ‘’taraftarlar sahaya girerek futbolcuları tekme tokat vurdu’’ şeklinde kamuoyuna lanse edildi. Biz hiçbir zaman şiddet yanlısı bir taraftar grubu olmadık. Medya organlarının işi siyasete çekme çabalarına en güzel cevap geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız Sakaryaspor maçında her iki takımında üzerine gül atmamızdır” dedi.

Karşı takım futbolcusu olan Gökhan Çetinus’un attığı golden sonra asker selamı vererek kapalı tribünde bulunan şeref tribününe yönelmesi tribündeki taraftarların tepkisine sebep olduğunu ifade eden Dülger, “Bu hareket ile Van Büyükşehir Belediyespor taraftarını siyasetin içerisine çekme girişimlerine asla müsaade etmeyiz. Maçın ardından yaşanan olaylar esnasında bulunduğumuz tribünden tek bir taraftarın bile saha içine girmediği zaten görüntülerde de mevcuttur. Maçın ardından polis ile taraftarlarımız arasında olası olayların önünü almak için verdiğimiz çabalara zaten emniyet birimleri de şahittir. Hakemin taraflı tutumlarını görmeyen ulusal medya organlarının hakeme yönelik tepkileri siyasete çekme girişimleri doğrudan Van Büyükşehir Belediyespor’u hedef almaktadır. Bu tutumlarından dolayı kendilerini açıkça kınıyoruz. Son olarak söylemek isteriz ki hiçbir zaman taraftarımızı ucuz siyasi emellere alet etmedik ettirmeyiz de. Dün olduğu gibi yarında Vanspor’umuzun yanında olduk olacağız” şeklinde konuştu.

ŞAK-Y)