Van’ın Gürpınar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 24 kadın meslek sahibi olabilmek için kilim kursuna başladı.

Gürpınar Belediyesi’nin ilçe merkezinde açtığı kilim atölyesine kadın kursiyerler yoğun ilgi gösterdi. Gürpınar Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde alınan kadın kursiyerler, kurs süresince belli oranda ücret alabilecekler. Belediyenin kilim atölyesini açmayı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğretici ve eğitimleri, İş-Kur ise kursiyerlere ödenecek ücreti üstlendi. Kursa katılacak olan kadınlar "Yöresel Kilim Dokuma" alanında özel eğitim alarak, kursu bitirmeleri durumunda sertifika almaya hak kazanacaklar.

Protokolün imzalanması sırasında konuşan Gürpınar Belediyesi eş başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, atılan adımın ilçede kadın istihdamı açısından önemli olduğunu kaydederek, bu gibi girişimlerin devamının geleceğini, ilçe kadınlarının istihdamına yönelik çabalarının devam edeceğini belirttiler.

Yapılan konuşmanın ardından hazırlanan protokol imzalandı. Protokol törenine Gürpınar Belediyesi eş başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, Çalışma ve İş Kurumu Van İl Müdürü M. Salih Serçe ile Gürpınar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi İnal katıldı.