Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van’ın Erciş ilçesinde gerçekleşen 1. olağan kongresiyle eş başkanlığa Selçuk Aladağ ile Seval Çakırcı getirildi.

Örene Mahallesi Halay Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, DBP Erciş İlçe Başkanı Ahmet Akmaz, Kurdi-Der, HDP ilçe yönetimi, Maya-Der, Tuhat-Sed, Zilan-Der, Eğitim-Sen, Dives, Erciş Süphan Dağcılık Derneği ile çok sayıda partili katıldı. Geçici divan başkanlığını yapan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, HDP ruhunun 2015 genel seçimlerinde de tüm Türkiye halklarını saracağını söyledi. Keskin, “HDP ruhu Ortadoğu’dan, İmralı’dan yükselmiştir. Ezilen halklara ve tüm Türkiye halklarına sevinç olmuştur. HDP ruhunun sıcak bir güneş, ılık ılık esen bir rüzgar olacağı gibi, karanlık insanlara karşı da çelikten bir kalkan olacaktır. HDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi ‘önümüzdeki 2015 seçimlerinde 500 Selahattin Başkan çıkacaktır.’ 500 Selahattin Başkan HDP ruhuyla Kürdü, Türkü, Kırgızı, Çeçeni, Aleviyi ve Lazı, tüm Türkiye halklarının birlikte oturduğu, birlikte kaynaştığı sofra olacaktır” şeklinde konuştu.

Kongrede söz alan HDP PM Üyesi Mustafa Avcı’nın da bir konuşma yapmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak delegeler tarafından ibra edildi. Ardından, tek liste ile gidilen seçimde HDP Erciş İlçe Eş Başkanlığı’na Selçuk Aladağ ile Seval Çakırcı getirildi.