Van merkez Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Alaköy Mahallesinde bulunan okulları ziyaret ederek okul müdürlerinden bilgi aldılar.

İlçeye bağlı okulları ziyaret eden Kaymakam Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Alaköy Mahallesinde bulunan Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi ziyaretlerinde ilk olarak sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra bazı nasihatlerde bulundular. İlçe Müdürü Ceylani ile beraber Tuşba ilçesine bağlı olan okul ziyaretlerini gerçekleştirerek okullardaki sorun ve sıkıntıları yakından takip etmek istediklerini ifade eden Kaymakam Sarı, “Biz devlet büyükleri olarak okullarımıza ve öğrencilerimize önem veriyoruz. Çünkü bizlerde sizin gibi aynı köy okul sıralarında okuduk ve bu makamlara yükseldik. Bizim sizden isteğimiz sadece okumanızdır. Belli bir mevkilere gelerek bizleri gururlandırmanızdır. Bizler, sizlerin her türlü eksikliklerinizi tamamlamak için elimizden geleni yaparak Devletimizin imkânlarını kullanmaya çalışacağız” dedi.

Kaymakam Sarı’nın konuşmasının ardından bazı nasihatler veren İlçe Müdürü Ceylani’de, “Bilindiği üzere ilçe okulları arasında eğitim, kültürel ve sportif alanlarda tatlı bir yarışmalarımız başlamıştır. Benim isteğim de sizlerden bu tür yarışmalarda derecelere girerek okul bayraklarınızı gururla dalgalandırabilmenizdir. Sayın Kaymakamımız Musa Sarı ilçemiz ve bizim için büyük velinimettir. Çünkü kendisi eğitim, kültürel ve sportif alanlara önem vermektedir. Biz de bu fırsatı değerlendirerek sizlerle beraber iyi şeylere imza atarak başarılar getirmeliyiz” dedi.

Okullarda bulunan sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenler odasında okul yöneticileri ve öğretmenlerle sohbet ortamında yapılan toplantının ardından Kaymakam Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani okulu dolaştıktan sonra mahalleden ayrıldı.