Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliğince, 112 sağlık çalışanlarına yönelik “Mesleki Rol Gelişimi” bölge eğitimleri devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık Bakanlığının sağlıkta dönüşüm programı kapsamında kendi bilgi ve becerilerini güncellemek için daha profesyonel hizmet verebilmesi açısında bazı eğitimler düzenlediklerini söyledi. Dr. Acar, alınan bu tür eğitimlerin faydalı olacağını ve konuda eğitim veren arkadaşlarla iki ayda bir eğitimlerin yenilemek adına farkındalık oluşturarak bilgi birikimlerini daha ileriye götüre bilmelerini sağlayacağını belirtti. Bu konuda özveriyle çalıştıklarını ifade eden Dr. Acar, “Bölge koordinatörlüğü olarak verdiğimiz bu eğitimleri iyi değerlendirip mesai arkadaşlarınızla paylaşıp kendi illinizde bu eğitimleri amatör ruhla profesyonel müdahale etmeniz olacaktır. Özellikle kullanıyorum acil sağlık hizmetlerinde hiçbir zaman iki kere iki dört etmiyor. Her vakada farklı bir şey çıkmakta dolayısıyla olaya amatör bir ruhla yaklaşıp profesyonel müdahale etmeliyiz çünkü hem müdahalelerde hem kendi irademizde profesyonel olmalıyız” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitim ve toplantı salonunda gerçekleşen, Mesleki Rol Gelişimine eğitimine Van,Bitlis,Muş, Ağrı ilerinde katılım sağlandı.Eğitim sonrası katılımcılara sertifika verildi.Eğitime İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Adem Demirel ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi sorumlusu Rahime Atan katıldı.