Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci Erciş ilçesi Yukarı Işıklı Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Çiftci, Yukarı Işıklı Mahallesi’nde yapımı devam eden cami inşaatında incelemelerde bulundu. Cami İmamı İdris Demirbağ, Yukarı ışıklı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmet Kaya, Panko Birlik Erciş Şube Başkanı Faruk Ünal ile Ak Parti Erciş ilçe Başkanı Adnan Aydın ve Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Nasır Sinoğlu ile birlikte inşaatı devam eden camide incelemelerde bulunan Çiftci, Yukarı Işıklı Mahallesi’nin her geçen gün artan nüfusu karşısında mevcut caminin ihtiyaca cevap veremediğini, bu nedenle mahalle sakinlerinin başlattığı cami yapım inşaatının sürdüğünü söyledi. Cami yapımına katkı amacıyla çeşitli girişimleri sonucunda şimdiye kadar 500 bin TL bir meblağ sağlandığını da anlatan Çiftci, “Yukarı Işıklı Mahallemiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Emeği geçe herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan caminin 450 metre kare kapalı alana sahip olduğun belirten Yukarı Işıklı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmet Kaya ise cami yapımı esnasında Milletvekili Fatih Çiftci’nin büyük katkılarının bulunduğunu, inşaata şu ana kadar 700 bin TL harcandığını, ayrıca cami mimarisinin ise Ercişli İşadamı Yüksek Mimar Gültekin Çavuşoğlu tarafından çizildiğini belirterek, hayırsever vatandaşları cami yapımı için katkıda bulunmaya davet etti.