Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Suruç’ta AK-EL Vakfı tarafından getirilen yardım TIR’ını Kobani Dayanışma Koordinasyonu’na teslim etti.

Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Van Milletvekili Aysel Tuğluk’la birlikte Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giderek, ilk olarak Suruç Belediyesi Eş Başkanı Zuhal Ekmez ile bir araya geldiler. AK-EL Yönetim Kurulu üyeleri Haydar Şahin, Ergül Altan, Ahmet Güden ve Gülnaz Beritan Günden’in de hazır bulunduğu görüşmede konuşan Hatice Çoban, yapılan yardımların ruhsal ve ulusal birliktelik açısından çok önemli olduğunu ve bu yardımların sürmesi gerektiğini belirtti. Yaşanan zorlukların ve acıların insanları birbirlerine yakınlaştırdığını aktaran Çoban, AK-EL tarafından yapılan katkıların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Van Milletvekili Aysel Tuğluk ise, Kobani’de sadece Kürtlerin değil tüm insanlığın mücadelesinin verildiğini belirterek, “Kürtler; kadınları ve oğullarıyla barbar çeteye karşı bir irade savaşı veriyor. Onların elinde her türlü silah vardı, ama o kadınların ve gençlerin ellerinde sadece bireysel silahlar olmasına rağmen sabırla, kararlılıkla ve cesaretle bu barbarlığa karşı mücadele ettiler. Aslında Kobani’de insanlık kazanıyor, hepimiz kazanıyoruz. Bu çok değerli ve anlamlı bir mücadeledir. Kobani’deki savaşı kaybedersek hepimiz kaybederiz. IŞİD denen barbar çete, biz kaybedersek her tarafa yayılacak ve herkesi tehdit altına alacak. Biz buraya ne kadar destek verirsek, gelecek açısından o kadar anlamlı olur. Özgürlük ve anlamlı bir yaşam için herkesin bu mücadele destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya da, Van Depremi’nde de yine AK-EL Vakfı başta olmak üzere Maraş, Adıyaman, Malatya halkının çok yoğun destekleri olduğunu belirterek, “Bu çalışmalarınız ulusal birlikteliğimiz açısından çok önemlidir. İnşallah Nevruz’da Kobani’de olup, oradaki halkımızla birlikte kutlayacağız” dedi.

Buradaki görüşmenin ardından AK-EL Vakfı tarafından getirilen 20 bin adet kışlık giysi ve 2 ton gıda maddesi Çoban ve Kaya tarafından alınarak Kobani Dayanışma Koordinasyonu’na teslim edildi. Tuğluk, Çoban, Kaya ve AK-EL Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra çadır kentlerde kalan aileleri ziyaret etti.