Van’ın Muradiye ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Muradiye Şehir Stadı’nda düzenlenen tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Atmaca, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, “Cumhuriyet; yüce milletimizin son yüz yılda elde ettiği ve karakterine en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyet yönetiminde halka efendilik yoktur, halka hizmet vardır. Halkımızın huzur, refah ve özgürlüğünün her şeyin üstünde kutsal bir yeri vardır. Yine cumhuriyet yönetiminde ‘milleti yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi hâkimdir” dedi.

Konuşmasında öğrenci ve öğretmenlere de seslenen Kaymakam Çelikel, “Değerli öğretmenler, sizler gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ve topluma faydalı bireyler olmasında hayati bir rol üstlenmektesiniz. Onlara şekil verecek ve cumhuriyetin yüksek faziletlerini onlara öğretecek sizlersiniz. Sevgili gençler, sizler geleceğimizin en büyük teminatı ışıklı çiçeklerisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu bağlamda çağımızın gereklerine göre kendinizi yetiştirmeli, vatanına, milletine, ailesine faydalı bireyler olmalısınız” dedi.

Konuşmadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve resmigeçidin ardından program sona erdi.