AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Van merkezdeki kapalı spor salonu arsasının takas edilerek Edremit’te inşa edilen 5 bin seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonu’nun 2015 yılında hizmete açılacağını söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Van’a yönelik yatırımlarını değerlendirdi. Çiftçi, son 13 yılda yaklaşık 439 milyon TL Van’a Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımının gerçekleştirildiğini kaydetti. Van’ın merkez ve Erciş ilçesine gençlik merkezi yapımlarının devam ettiğini vurgulayan Çiftçi, "Önümüzdeki günlerde Muradiye ve Çatak’ta spor salonları yapımı için de arazi tahsis çalışmaları tamamlanmış olacak. Van merkeze sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı ise şu anda proje aşmasındadır. Van’ın Özalp ilçesine sentetik sahanın yanına soyunma odası ve portatif tribünde yapılacaktır" dedi.

Van merkezdeki kapalı spor salonu arsasının takas edilerek Edremit’te inşa edilen 5 bin seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonu’nun 2015 yılında hizmete açılacağının altını çizen Çiftçi, " Türkiye’nin en güzel spor salonlarından biri olacak olan 5 bin seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonu, tüm ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek. Spor salonunda futsalın yanı sıra, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, tenis, tekvando, boks, güreş, karate, kickboks gibi birçok salon sporu yapılabilecek. Sosyal ve kültürel anlamda da Van için büyük faydalar sağlayacak. Hem Van’ın, hem de bölgenin tüm sporlarının burada yapılmasına imkân sağlayacak olan spor salonu, yine ulusal ve uluslararası birçok spora ev sahipliği yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımları ilimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.