Van’da yaklaşık 1 yıl önce eşini kaybeden Hüseyin Kaplan, 9 çocuğuna hem anne hem de baba oldu. Yaşlı anne babasının da bakımını üstlendiğini ve artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten Kaplan, yetkililerden yardım istedi.

İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Kaplan (40), yaklaşık 1 yıl önce eşini kaybetti. 4 ay sonra da annesi felç olan Kaplan, 9 çocuğu, felçli annesi ve yaşlı babasına tek başına bakmaya başladı. Asgari ücretle gece çalışan Kaplan, gündüz ise ailesine bakıyor.

Aylardır hem iş hem ailesine bakmaktan dolayı zor günler yaşadığını belirten Kaplan, yetkililerden yardım bekliyor. Asgari ücretle 12 nüfusa bakmanın zorluklarını anlatan Kaplan, “Ben sabah saat 04.00’e kadar çalışıyorum. Daha sonra eve gelir gelmez, okula giden çocuklarım için kahvaltı hazırlıyorum. Onları okula gönderdikten sonra yatıyorum. Saat 10.00 gibi uykudan uyanıp öğle yemeğini hazırlıyorum ve etrafı düzenliyorum. Daha sonra da akşam yemeğini yapıyorum. Akşam yemeğinden sonra da tekrar işime gidiyorum. Aylardır bu şekilde çalışıyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı” dedi.

Evlenmek istediğini ancak çocuklarından dolayı kimsenin kendisini kabul etmediğini ifade eden Kaplan, “Birini beğendim, istemeye gittik. Onlar da beni beğendiler. Bana, ‘Çocuklarını bırak gel, evlenelim’ dedi. Ben de kendisine, ‘Değil sen dünyanın bütün kadınları için ben asla çocuklarımı bırakmam’ dedim. Böylece oradan da eli boş geldim” ifadelerini kullandı.

Hiçbir gelirlerinin olmadığını ve bu nedenle yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istediğini belirten Kartal, “Bir oğlum asker. 5 çocuğum okula gidiyor. Annem hem yaşlı hem felç babam ise yaşlı. Tüm hepsine ben bakıyorum. Evimiz de kira. Hem kira hem ev masrafı hem asker oğluma para göndermek asgari ücretle çok zor. Bazen komşular yardım ediyorlar. Bu nedenle yetkililerden yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan baba Lütfü Kartal ve anne Fatma Kartal da oğullarının haline acıdıklarını, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.