Saadet Partisi (SP) Van il Başkanı Özay İlhan, il yönetim kurulu üyeleri ve SP Erciş İlçe Başkanı Nevzat Yağar’la birlikte Erciş Kaymakamı Mehmet Emin Yaşar ile İlçe Emniyet Müdürü Murat Hoş’u makamında ziyaret etti.

Erciş’te geçen hafta içinde yaşanan olaylarla ilgili Kaymakam Yaşar ve Emniyet Müdürü Hoş ile görüşen ve kendilerinden bilgi alan Başkan İlhan, daha sonra ilçede çıkan olaylarda zarar gören esnafı gezdi. Esnafın sorun ve sıkıntılarını yerinde inceleyen Başkan İlhan, yaşanan olaylar hakkında kendilerinden bilgi aldı. Zararlarının çok büyük olduğunu, maddi sıkıntı çektiklerini hatta bir kısım esnafın evine ekmek bile götüremediğini belirten esnaf, hasar tespiti işlemlerinin hızlandırılarak, bir an evvel yaralarının sarılmasını istediler.

SP Van il Başkanı Özay İlhan, geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra, yaşanan olayların Erciş esnafı için ikinci bir deprem etkisi yaptığını belirtti. Esnafın zaten kötü durumda olduğunu ve çıkan olayların esnafın durumunu daha da kötüleştirdiğini vurgulayan İlhan, “Biran önce hasar tespiti sonuçlandırılmalı ve esnafın zararın telafi edilmelidir. Bu yaşanan olaylardan gerekli dersin çıkarılması ve en önemlisi meydana gelen toplumsal travmanın giderilmesi için psikolojik destek verilmelidir” dedi.