Van’ın Muradiye ilçesindeki Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Birimi, 20. yıl kutlaması kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

TEGV Muradiye Öğrenim Birimi, daha iyi bir gelecek için gönüllülerin gelişimine katkıda bulunmak ve gönüllülük bilincinin yerleşmesi amacıyla hem Dünya Gönüllüler Günü’nü hem de TEGV’in 20. yılını gönüllüleriyle beraber kutladı. Türkiye’de faaliyetlerini binlerce gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiren TEGV; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedeflemektedir. Yirminci yaşını kutlamaya hazırlanan TEGV, gönüllülük ile ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla her sene gönüllü çalışmalarına destek veren etkinliklere imza atıyor. Muradiye Öğrenim Birimi de bu sene gönüllüleri bir araya gelerek, TEGV’in kuruluşunun 20. yılını pasta kesip müzik eşliğinde halaylar çekip, oyunlar oynayarak kutladı.

Birim Sorumlusu Buket Müjde, 20. yılı kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Sizler, çocuklarımızın gözündeki ışık olduğunuz için, çocuklarımızın ve bizim yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Sizler, bizler için ve çocuklar için çok önemlisiniz. 20. yılımız kutlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 20. yıla özel yapılan pasta kesildi.