Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van-Muradiye Öğrenim Birimi’nde görevli 18 gönüllü, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen ‘Destek Atölyelerinden Barış Eğitimi’ alanında seminer aldılar.

Seminerde eğitmen Sultan Ebru Er tarafından ‘barış nelerden beslenir, tanışma ve barışma ilişkileri, barıştan ne anlıyoruz, şiddet türleri ve savaş nelerden beslenir’ konu başlıkları üzerinden sunum yapılıp ardından gönüllülere söz hakkı verilip kendilerinin de yorum yapmaları sağlandı.

Seminerin ardından bir açıklama yapan Muradiye Birim Sorumlusu Buket Müjde; “İnsanoğlunun tarihi incelenirse en güzel günlerin, dönemlerin hep barış dönemlerinde yaşandığına şahit oluruz. Barışın karşıtı olan savaş her zaman açgözlülük, tahammülsüzlük ve kendini beğenmişlik temelli olarak çıkmıştır. Aslında en büyük savaşlar o doyuramadığımız insani egolarımız ve kendi bencilliğimizdir. Zengin ülkeler daha zengin yaşayabilmek veya en azında o çizgiyi kaybetmemek için kaç kere savaş çığırtkanlığı yaparak barışı bozmuşlardır diye bir tarih kitaplarını karıştıracak olursak, ismi farklı ancak niyeti aynı o kadar çok barışı bozmak için sebep bulursunuz ki şaşırır kalırsınız” dedi.