Van merkez Tuşba Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle 5 caminin bahçesine kurduğu stantlarda binlerce Tuşbalı’ya aşure dağıttı.

Halkın iyi ve kötü gününde yanında olan Tuşba Belediyesi, Muharrem ayında da Tuşbalıları unutmadı. Belediye personeli, Hacı Ali, İskele, Sanayi, İl Özel İdare ve Et Balık Kurumu camilerinde binlerce kişiye aşure dağıttı. Et Balık Kurumu Camiinin bahçesinde kurulan standın başına Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte geçen Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, vatandaşlara aşure ikram etti. Cami cemaatinin yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtım programında bir açıklama yapan Başkan Özgökçe, güzel bir geleneği icra etmek için burada bulunduklarını ifade etti. Başkan Özgökçe, ‘’Muharrem ayı hicri takvimin birinci ayıdır. Tarih içerisinde çok önemli hadiselerin gerçekleştiği bir aydır. İslam tarihinde bize üzüntü veren ve bütün Müslümanların gözyaşı dökmesine vesile olan, Hz. Hüseyin’in şehit edildiği aydır Muharrem ayı. Yaşanan bu acı olayla herkesin ders çıkarması gerekir. Müslüman alemi hiç bir oyuna gelmemelidir. Bu ay kardeşlik ruhunun pekiştiği bir aydır. Bu vesileyle Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Bu sebeplerle yaşayacağımız günler barışa vesile olsun. Bundan sora her yıl muharrem ayında bütün Tuşbalılarla bu güzel geleneği paylaşmaya ve tatmaya devam edeceğiz. Burada gerçekleşen aşure programının yanı sıra, 4 camimizde daha binlerce Tuşbalılara aşure dağıtıyoruz. Muharrem ayının bereketinin hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kulandı.

Hz. Hüseyin Efendimizin ve 70 Kerbela şehitlerini ve bu aşure gününe adalet, hürriyet, ahlak, hakikat ve fazilet için canlarını, evlatlarını ve mallarını bütün şühedayı rahmet, minnet, şükran, saygı ve hürmet ile yad ettiğini ifade eden Başkan Özgökçe, ‘’Asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimiz başta olmak üzere tüm Tuşbalıların, Vanlıların ve cennet memleketimizin huzur, güven, kardeşlik ve barışın karşılıklı sevgi, saygı, hürmet ve muhabbet içerisinde yaşamalarını devam etmelerini Cenab-ı Hakk’dan nyaz ederim’’ şeklinde konuştu.