Van’ın Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir yandan okul, eğitim kurumları, cami ve ibadethanelerin eksiklerini giderirken, diğer taraftan düzenli bir şekilde iç ve dış mekan temizliğini yapıyor.

Tuşba Belediyesi sosyal sorumluluk bilinci ile ilçe sınırları içerisindeki okul, eğitim kurumları, cami, Kur’an kursları ile taziye evlerinin yapımına destek oluyor ve malzeme desteği sağlıyor. Seyrantepe, Atmaca, Bardakçı, Değirmenözü, Özyurt, Beyüzümü, Altıntepe ve Halkalı mahallelerindeki cami, taziye evleri ile Kur’an kurslarının inşaat eksikliklerinin giderilmesi için; beton, briket, çimento, demir, fayans, karo, saç, strafor, çelik ve ahşap kapı gibi inşaat malzemesi desteği sağlayan belediye, Yeni Marangozlar Sitesi, Akköprü, Kalecik, Arısu, Çitören, Dağönü, Alaköy, Mollakasım, Dilimli ve Adıgüzel mahallelerindeki camilerin ise bahçelerine kilit taşı döşeyerek çevre düzenlemesini yaparak modern bir görünüme kavuşturdu. Altıntepe, İskele, İstasyon, Seyrantepe, Abdurrahmangazi, Akköprü, Şemsibey, Beyüzümğü, Alaköy, Arısu, Dilimli, Pirgarip, Dağönü, Mollakasım mahallelerinin okul bahçelerine kilit taşı döşeyerek çevre düzenlemesi yapan Tuşba Belediyesi, ayrıca okul bahçesi uygun 20 okulun bahçesine de çocuk oyun gurubu kurmak için zemin düzenlemesi yapıyor.

Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Hz. Lokman Camii ve taziye evinin inşaatında incelemelerde bulunan ve eline fırça alarak işçilerle birlikte caminin boyasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, camilerin İslam’ın şiarı, sembolü olduğunu ifade etti. Camiler ve eğitim kurumlarının insan hayatının tam merkezinde olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, "Camiler ve eğitim kurumları hayatımızın deniz feneri durumundadır. Camiler bizim ve şehirlerimizin kimliğidir. Şehirlerin güzelliği camilerin ve okulların güzelliği ve temizliği ile ortaya çıkıyor. Bunun için biz Tuşba Belediyesi olarak bir yandan cami ve ibadethanelerimizin eksikliklerini gidererek inşaatlarını tamamlayıp, çevre düzenlemesi yaparken, bir yandan da Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ekipleri cami, okul ve ibadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapıyorlar" ifadelerini kullandı

Başta Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba İlçe Müftülüğü olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla tam koordineli bir şekilde çalıştıklarını; ortak program, proje ve faaliyetlerle bölge halkı ve özellikle geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimizin temiz ve sağlıklı bir ortamda yetişebilmeleri için ellerinde gelen tüm gayretleri zamanında yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Özgökçe, öğrenciler ile camii cemaatlerinden çok yoğun tebrik ve teşekkür aldıklarını ve bu yapılanların Tuşba için çok az olduğunu belirtti. Başkan Özgökçe, bunun için geceli gündüzlü çalışan Tuşba Belediyesi çalışanlarına Tuşbalılar adına şükran ve muhabbetlerini bildirdi.