Van’ın Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; mesken, kurum ve kuruluşlar ile iş yerlerinin kalorifer kazan dairelerinde denetimler yaptı.

Havaların soğumasıyla birlikte devreye giren kalorifer kazan dairelerinde denetimler yapan zabıta ekipleri, denetimlerde teftiş defteri, yangın söndürme cihazı, ecza dolabı, kazan görevlisinin yetki ve ateşçi belgesi olup olmadığını kontrol etti. Tuşbalıları bilgilendirmek, insan sağlığı, can güvenliği ve çevreyi olumsuz etkileyen nedenleri en aza indirmek amacıyla yapılan denetimlerde, eksikliklerin belirlendiği mesken, kurum ve kuruluş ile iş yerlerinin sahipleri, yetkilileri ile kazan kullanıcıları uyarıldı.

Tuşbalıları bilinçlendirmek, hava ve çevre kirliliğini engellemek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde kalorifer kazanının temizliği, teftiş defteri, yangın söndürme cihazı yönünde de kontroller yapan zabıta ekipleri, kazan dairesinin depo veya amaç dışı olarak kullanılıp kullanılmadığına da baktı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Van’da yakılmasına izin verdiği kömürlerin kaloriferlerde yakılıp yakılmadığını da kontrol eden Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, "Kış aylarında, mevsim hastalıkları yaygın olarak görülebilecek bir dönemdir. Bu sebeple Tuşba ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için gerekli denetimler yapılmaktadır. Belediyemiz bünyesinde kurulan Ak Masa’ya e-mail ve telefon şikayetlerinin gelmesi durumunda ise ekiplerimiz ihbarı anında değerlendirerek denetimler yapmaktadır" denildi.