Van’ın Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; cami ve eğitim yuvaları olan okul bahçelerinin temizliğini yapmaya başladı.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun vermiş olduğu görev, sorumluluk ve yetki paylaşımı doğrultusunda temizlik faaliyetlerini stratejik plan ve bütçe eşgüdümünde yürüten Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ”Gül Kokulu Camiler” sloganıyla başlattığı çalışmalar neticesinde başta merkez mahallelerden olmak üzere tüm camilerin iç temizliğinin yanı sıra okul bahçelerinin de rutin temizliğini yapıyor. Camiler kadar okulların temizliğine de önem verdiklerini söyleyen Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu, Tuşba ilçesinin daha düzenli ve temiz bir ilçe olması amacıyla estetiğini ve sağlığını ilgilendiren temizlikle ilgili çalışmaları aralıksız sürdürüldüklerini söyledi. Hakan Gündoğdu, geleceğimizin teminatı olan çocukların eğitim gördüğü alanların yanı sıra ilçede bulunan camilerin iç ve bahçelerinin temizlenmesi hususunda ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi. Başarılı bir eğitimin sağlıklı ve temiz okullarda verilebileceğini vurgulayan Gündoğdu, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Tuşba’nın temiz ve örnek bir ilçe olmasını hedefliyoruz” dedi.

Camilerin kış aylarında yoğun kullanılmasından dolayı daha hijyenik olması gerektiğini belirten Gündoğdu, temizlik konusunda bütün taleplerin zamanında karşılanacağını söyledi. Gündoğdu, “Kur’an kurslarının açılmasıyla birlikte camilerimizi ve mescitlerimizi daha yoğun kullanan vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirmesi için Tuşba genelinde titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak oluşturduğumuz ekipler, camilerin temizliğinde halılar yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Kapıların ve duvarların da temizliğinin yanı sıra tüm mekânlar elden geçiriliyor” şeklinde konuştu.