Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van-Gürpınar karayolu üzerinde bulunan tekstilkenti ziyaret edip fabrika sahipleri ve çalışanları ile araya gelerek sorun ve talepleri yerinde dinledi.

Beraberindeki DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Güray, Van Tekstilkent İşadamaları Derneği Başkanı Ayhan Bayram ve işletme sahibi Yalçın Sami ile tekstilkentte incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, gezdiği tekstil atölyelerinde üretim aşamasında görevli işçilerle de sohbet etti. İncelemelerinin ardından bir firmaya misafir olan Vali Zorluoğlu burada, tekstilkentin geliştirilmesi adına istişarede bulunmak üzere sitede faaliyet yürüten yatırımcılar ve çalışanlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada tekstilkenti ve yürütülen faaliyetleri yerinde gördüğünü belirten Vali Zorluoğlu, “Fikir her kiminse, daha sonra uygulamada ve bu noktaya gelmesinde her kim emek sarf etmişse Allah razı olsun. Tekstilkent Van için çok kıymetli bir alan olmuş” dedi.

Tekstilkentin henüz başlangıç seviyesinde olduğunu kaydeden Vali Zorluoğlu, “Başlangıçlarda sorunlar daha fazla olur. Ama tekstil, gelişebilecek ciddi bir potansiyele sahip bir sektör. O bakımdan ben de gerek Vali gerek Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, buraya hak ettiği değeri mutlaka vereceğim, veriyorum. Bundan sonra da buranın sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. İnşallah el birliğiyle buradaki işletme sayısını, yatırım miktarını ve istihdam edilen kişi sayısını daha çok yukarılara çekeceğiz. Biz devlet olarak her türlü katkıyı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Tekstilkenti, istikrar sağlayarak önemli bir merkez haline getireceklerini açıklayan Vali Zorluoğlu, “Ayrıca tekstilkentte bir yönetim modeli kurulması gerekiyor. Kendi kendini yöneten, kendi sorunlarını, içinde çözecek bir yönetim oluşturulmalıdır. Biz sadece denetleyici rol üstlenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından sözü tekstilkentte yatırımı bulunan işadamları ve çalışanlara bırakan Vali Murat Zorluoğlu’na, toplantının son bölümünde su, yol, aydınlatma ve drenaj gibi alt ve üst yapıya ilişkin konulardaki talepler aktarıldı.