Van Büyükşehir Belediye Meclisi, 2014 yılı Aralık ayı toplantısı başladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda başlayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne katılan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, şeffaf belediyecilik anlamında ne gerekiyorsa belediye ve ilçe halkı adına fazlasıyla yaptıkları ifade etti. Bir soru üzerine Tuşba Belediye Meclisi’nin herkese açık olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, "Meclis toplantımızda kamera ve ses kayıtları alıyoruz. Bütün basın mensubu arkadaşları da davet ediyoruz. Her ayın ilk haftasında yapılacak olan çalışmalara Van’daki bütün yerel ve ulusal basını davet ediyoruz, gelsinler ve belediyecilik anlamında ne yaptığımızı görsünler" dedi.

“TUŞBA BELEDİYESİ BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN VE HUZURUN ADRESİDİR”

Tuşba Belediye Meclisi’nde herkesin özgürce, her istediğini rahatlıkla konuştuğunu ifade eden Başkan Özgökçe, bu güne kadar hiç kimsenin hiç kimseye konuşmasından veya sözünden dolayı hakaret etmediğini de vurgulayarak, "Biz orada çoğunluktayız diye birileri birilerini sövecek, birileri birilerini dövecek, birileri birilerine hakaret edecek, Tuşba Belediyesi’nden böyle bir şey yaşanmıyor. Tuşba Belediyesi, barışın, kardeşliğin ve huzurun adresidir. Büyükşehir Belediye Meclisi de aynı şekilde olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

“MEVCUT PARK, BAHÇE, CADDE VE SOKAK İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ”

Tuşba Belediyesi Meclisi, olarak mevcut park, bahçe, cadde ve sokaklarda isim değişikliğine gidilmeyeceğini dile getiren Başkan Özgökçe, bunun yerine yeni park, bahçe, cadde ve sokaklar oluşturarak vermek istedikleri isimleri buralara vereceklerini dile getirdi. Başkan Özgökçe, "Yeni alanlar açalım bu isimleri buralara verelim. İsim değişikliği spekülasyona açık bir durumdur. Yeni bir pak yaptık hemen isim verelim. Bugün yetki bu meclistedir. Yarın yeni bir meclis geldiğinde bu isimleri değiştirmesin. İstasyon Mahallesi’nde bir parkımız var. 10 bin metrekare alanın altında olduğu için bizim sorumluluğumuz da olması gerekir. Buna Milli Eğitim eski bakanlarımızdan ve Van’ımızın değerli şahsiyetlerinden Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in ismi verilmişti. Daha sonra bu isim değiştirildi. Biz geçen gün oraya gittik. Tren Garı’nın yanında olduğu için buraya yurt dışında gelen insanlar tarafından da sıkça kullanılan bir yer. Bu parkı dizayn edelim dedik. Park demek için bin şahit lazım. Bu haliyle o parklar oradaki insanlarımıza yakışmamaktadır. Güzel bir şekle dönüştürelim,. İsmi ne olursa olsun. İsmini yine bu meclis olarak hep birlikte verelim. İstediğiniz ismi verelim. İsim çok önemli değildir. Önemli olan bizim o parkı hakikaten yaşanabilir, çocuklarımızın oyun alanı haline dönüştürebilmemizdir. Biz Van halkına tüm meclis olarak bunu yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Kaç toplantıdır dile getirmelerine rağmen Van Su ve Kanalizasyon İdare (VASKİ) Başkanlığı’nın, Tuşba Belediyesi sorumluluk bölgesinde bulunan mahallelerde hiç bir çalışma yapmadığını da ifade eden Başkan Özgökçe, "Biz Belediye olarak VASKİ’ye dedik ki; ’Siz hangi mahallede su çalışmasını yapıyorsunuz bizim bilgimiz olsun. Yarın öbür gün burada ayrıldığınız zaman her taraf çamur içinde ve çukur olarak kalıyor. Araç ve yaya trafiği tehlikeye giriyor’. VASKİ’deki arkadaşlar, ’Biz Tuşba’da hiç bir iş yapmayacağız’ Biz bu yazıyı VANDAŞ’a da yazdık. VANDAŞ bu konuda memnun oldu. Hemen bize, ’Burada çalışma yapıyoruz’ diye gelip gerekli izinler ve müsaadeleri alıyor. Çalışmasını tamamladıktan sonra da tekrar orayı kapatarak eski halinde bırakarak gidiyor. Aynı hassasiyetin VASKİ tarafından da gösterilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

’PARTİ VE DEVLEK BÜYÜKLERİMİZE KİMSENİN SÖZ SÖYLEMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ’

Bazı DBP’li meclis üyelerinin Cumhurbaşkanı ile Başbakan aleyhinde sözler saf etmesine de tepki gösteren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Bazı arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile ilgili hak etmedikleri şeklinde konuşuyorlar. Biz bu arkadaşlarımızın konuştuklarını burada konuşmamış olarak kabul ediyoruz. Kimsenin parti ve devlet büyüklerimize söz söylemesine müsaade etmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan sınır kapılarını açarak Kobani’de gelen 180 bini civarında kardeşimiz Suruç’ta kurulan çadır kentlere yerleştirildi. Siz şuan buradaki kapıların kapanmasını mı bekliyordunuz" diye tepki gösterdi.

Tuşba Belediyesi’nin Kobani’den gelenler için yaptığı yardımları ’Siyasi şov’ olarak gösterilmeye çalışan belediye meclis üyelerinin niyet okuyuculuk yaptıklarını dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bizim Tuşba Belediyesi olarak Kobani’ye yaptığımız yardımı farklı bir şekilde yorumlayarak niyetimizi okuyorlar. Biz bu kardeşlerimize Allah rızası için yardım yaptık. Aynı yardımın diğer belediyelerce de yapılmasını bekledik. Meclis Üyelerimiz kendi elleriyle Kobani’de gelen kardeşlerimize belirlediğimiz acil ihtiyaçları tpki devletimiz gibi sosyal bir sorumluluk olarak ulaştırdılar. Kobani’deki kardeşlerimizin duaları ile döndüler. Ama siz kalkıp bunu farklı bir şekilde yorumlayarak niyet okuyuculuk yapıyorsunuz"