Van’da bu yıl 5.’si düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı bölgeye ve ülkeye pozitif katkılar sunmaya devam ederken, dünya basınındaki yerini ise koruyor.

Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Koordinatörü Murat Çakır, 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ajans Asya Fuarcılık tarafından Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilen ve başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere TÜRSAB, TOBB, KOSGEB, Van Valiliği, Van Belediye Başkanlığı gibi kurumların desteği ile 5. Turizm ve Seyahat Fuarı’nı düzenlendiklerini hatırlattı. Fuar etkinlikleri kapsamında ulusal ve yerel basının yanı sıra farklı ülkelerden 15 kişilik gazeteci heyetini de misafir ederek, ilin ve bölgenin turizm potansiyelini tanıtmaya gayret ettiklerini dile getiren Çakır, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ciddi katkıları ve Ajans Asya Fuarcılık’ın ciddi destekleri ile başta Van Turizm ve Seyahat Fuarımızı gezen heyete daha sonra ilin ve bölgenin farklı turizm mekânlarını gezdirdik” dedi.

Fuar sonrası ülkelerine dönen heyetlerden çok anlamlı teşekkür mesajları aldıklarını söyleyen Çakır, “Ülkelerine dönen gazeteci arkadaşlarımız gerek ilimiz ve bölgemiz ve gerekse ülkemiz ile ilgili ciddi pozitif bir fikir sahibi oldular ve bu fikirlerini de yayın organlarında paylaşarak ülke tanıtımımıza katkıda bulunmaktadırlar. Bunun en son örneği de Yunan gazeteci Georgia-Ev Geropoulou oldu. Yunanistan’ın en prestijli yayın organlarından biri olan http://newtimes.gr’a yazan Georgica- Ev Geropoulou, başta Van olmak üzere bölgenin turizm değerlerini enfes bir yazı ile yunan halkı ile paylaştı. Özellikle Van ilimizin güzelliklerini ön plana çıkaran yazar, Van’ın kahvaltısından kedisine, Van Gölü’nden İshak Paşa Sarayı’na, Hoşap Kalesi’nden Akdamar Adası’na, yemek kültüründen doğasına kadar pek çok konuya değinirken, Van Turizm ve Seyahat Fuarımızı da bölgenin en prestijli etkinliklerden biri olarak gördüğünü söylemiştir” diye konuştu.

Fuarın en büyük amaçlarından birinin ilin ve bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri ile turistik değerlerinin ülke ve dünya tarafından bilinmesini sağlayarak, turizm alanında bu bölgenin hak ettiği değeri görmesi olduğunu söyleyen Çakır, “Amacımız ilimizi ve bölgemizi dünya gündemine taşımaktır. Sadece deniz ve kum eksenli turizmi kırsala taşıyarak yeni turizm anlayışının gelişmesine yardımcı olmak ve bölgenin kalkınmasına destek vermektir. Tüm destekçilerimize katkılarından dolayı bir daha teşekkür etmek istiyorum. Fuarımız amacına ulaşmaya başlamıştır. Şimdi fuarımız tüm kesimlerce daha çok desteklenmelidir. Çünkü fuarımız, sesimizin ülkeye ve dünyaya en doğru hitabıdır. Herkesi 2015 tarihinde düzenleyeceğimiz Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı’na destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.