Van’da 2. el araç satışlarında durgunluk devam ediyor. Araba satıcıları piyasaların durgunluktan şikâyetçi olurken, alıcılar ise fiyatların biraz daha düşmesini veya istedikleri arabayı bulamamaktan, piyasada adeta yaprak kımıldamıyor

Açık oto pazarında görülen kalabalık kuru bir kalabalık olduğunu belirten araç sahipleri, vatandaşlar sadece piyasaya ve fiyatlara bakmak amacıyla gezdiklerini belirttiler. Sıfır arabaların fiyatlarının yükselmesiyle, 2. el arabalarında aynı şekilde yükseldiğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Ali Altay ÖTV’nin yüksek olduğunu bu da hem sıfır hem 2. el araçlara yansıdığını söyleyerek, “ÖTV’nin yükselmesiyle beraber 2. el arabalar fiyatı da yükselmiş. Ben iki haftadır arabamı getirmişim pazara fakat bir türlü satamadım. Acilen de paraya da ihtiyacımız var. Kıştır borçlar var. İnşallah hayırlısıyla satarız” dedi.

Araba ticaretiyle uğraşan Seyfettin Şahin ise piyasanın şuan durgun olduğunu dile getirerek, “Piyasa durgun olduğu için satışlar yok. Adam düşük fiyata da satmak istiyor ama satamıyor. Van piyasası fiyatları batıya nazaran yüksektir. Burada alım satım o kadar yoktur. Millet mağdur, kısacası para yok” şeklinde konuştu.

Öte yandan ekmeğini kazanmak için her fırsatı değerlendiren bazı gençler ise kar üstünde semaver çayı yapıp gelenlere satarak para kazanamaya çalıştılar.