Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van-İran arasında yer alan Kapıköy Sınır Kapısının mayıs ayında açılacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, ‘Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri’ bilgilendirme toplantısına katılmak için Van’a geldi. Toplantı öncesi Bakan Yardımcısı Çiftci ve Seymenoğlu, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonuna geçen Bakan Yardımcısı Çiftci, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlenen ‘Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri’ bilgilendirme toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Çiftci, Kapıköy Sınır Kapısının kent için önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Çiftci, “Van’a çok önemli yatırımlar yaptık. Bunlardan biri de Kapıköy Sınır Kapısıdır. Mayıs ayı içerisinde burayı açacağız. Zaman zaman sosyal medyada ve farklı yollarda bir takım olumsuz şeyler görürüz. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunu yayan arkadaşlara söylemek isterim, bizim amacımız üzüm yemek olmalıdır, amacımız bağcıyı dövmek olmamalıdır” dedi.

“Gereğini yapacağız”

Kapıköy Sınır Kapısında herhangi bir olumsuz durumun yaşanmasına fırsat vermeyeceklerini ifade eden Çiftci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz hiçbir şekilde hiçbir şeyin mazeretine sığınmayacağız, gereğini yapacağız. Gördüğünüz gibi gereğini de yaptık. Ancak beni üzen bir şey var ki onu da ifade etmek istiyorum. Sanki Van’a turist gelmese birileri çok mutlu olacaktır. Büyük bir yatırım yaparken, bazı küçük şeyleri ortaya atmak çok doğru değil. Mutlaka gereğini yapacağız. Valimiz burada, bölge müdürümüz burada, anında yetişip gereğini yapacaklardır. Bir bütün olarak hepimiz aklıselim hareket etmek zorundayız. Van’ın ekonomisi, ticareti ve turizmi açısından bunu yapmak zorundayız.”

“Çiftçilerimizi ilgilendiren çok değerli bir projemiz oldu”

Van’a yapılan bir diğer önemli yatırımın da çiftçilerle ilgili olduğunu sözlerine ekleyen Çiftci, “Van için yine çiftçilerimizi ilgilendiren çok değerli bir projemiz oldu. Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ile görüşmemizde lisanslı depozit çalışması başlattık. Çok önemli bir yatırım. Ankara’da şirketin müracaatını yaptılar, arkadaşlarım talimatı verdiler. Kısa sürede lisans sağlanacak” diye konuştu.

Toplantı da bir konuşma yapan Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ise, kooperatifçilikle ilgili yanlış bir algı olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini belirterek, “Memleketimizde kooperatifçilik konusunda ne yazık ki yanlış bir algı var. Bunun değişmesi gerekiyor. Önemli kooperatiflerimiz var. Bu algıyı değiştirmek için bizim çok çalışmamız gerekir. Bakanlık olarak burada bulunmamızın amacı da budur. Arkadaşlarımız teknik bilgileri verecekler, ama asıl amaç bizim burada yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma konusunda bir kooperatif model geliştirmek, buraya asıl geliş amacımız bu. İş yerlerinin çatısına olduğu kadar konutlarımızın çatısına da güneş panelleri döşeyebiliriz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bakanlık uzmanları Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Toplantı, soru-cevap bölümü ile son buldu.