Van’da Yörem Sanat Merkezinde bir araya gelen Vanlı yazarlar ve şairler kendi hayatlarından kesitlerle söyleşi yaptı.

Yörem Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Vanlı yazar ve şairler birer konuşma yaparak sanata ve sanatçıya daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yine aynı şekilde etkinlikler yaparak şiir dinletileri yapacaklarını belirttiler.

Yazar Hikmetullah Yetkin kendini ifade ederken 15 yaşından beri başından geçen yazarlık serüvenini dile getirdi. Dostane ve samimi sohbet havasında geçen tanıtımda yazar aynı zamanda yazmanın çok zor bir iş olduğunu ve yazacak malzeme elde etmek adına insanın birçok alanda bulunması gerektiğini de vurguladı. Kitabının ülkemiz dışında birçok ülkede satıldığını ve bazı kitaplarının bir milyonu aşkın satması ile dünyada en çok okunan listesine girdiği halde kendi memleketi Van’da yeteri kadar tanınmadığını ve bundan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yetkin, konuşmasından sonra dinleyici bir bayanın neden kendisine, "memleketinizde yeteri kadar tanınmıyorsunuz" sorusu üzerine sorudan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Vanlı hemşehrilerinin bu konuda duyarsızlıklarını dile getirdi ve bundan üzüntü de duyduğunu sözlerine ekledi.

Şiirlerin okunduğu, sanata dair konuşmaların da yapıldığı buluşmaya Müştehir Karakaya, Hikmetullah Yetkin, Kadir Cesur, Ahmet Can Altınok, Fuat Arpa, Necla Arpa Gülaçar ve Muhsin Öztopçu olmak üzere 7 yazar katıldı. Etkinliği, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer’in yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Yapılan konuşmaların ardından şair ve yazarlara verilen plaketlerin ardından, etkinlik sonunda Vanlı şair-yazar kitaplarını okurları için imzaladı..